Οι Τούρκοι προκαλούν (πάλι) με τη Θράκη!

Μας κατηγορεί για παραβίαση των δικαιωμάτων των «Τούρκων» και ζητάει από την Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης να παρέμβει!

Από: newsbreak.gr

Νέα πρόκληση της Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδας, την οποία κατηγορεί -διαστρεβλώνοντας πλήρως την πραγματικότητα- για παραβίαση των δικαιωμάτων των μουσουλμάνων της Δ. Θράκης (τους οποίους αποκαλεί Τούρκους) και ζητάει από την Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης να παρέμβει.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποστάγ, αναζητώντας άλλοθι για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα του, κατηγόρησε την Επιτροπή για δύο μέτρα και δύο σταθμά, υποστηρίζοντας ότι «το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει εκδώσει αποφάσεις ότι παραβιάζονται τα δικαιώματα των Τούρκων (όπως αποκαλεί τους μουσουλμάνους) στη Δυτική Θράκη, αλλά η Επιτροπή Υπουργών δεν εξέτασε καν αυτό το θέμα, ακόμα και μετά από χρόνια, παρόλο που έγιναν οι απαραίτητες κοινοποιήσεις στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης».

Στην ίδια προκλητική του δήλωση αναφέρει πως «όταν αφορά την Τουρκία ένα θέμα, έρχεται αμέσως στην ημερήσια διάταξη για να προκληθεί ένα αρνητικό κλίμα» και συνέχισε, εμπλέκοντας ακόμα, εκτός από την Ελλάδα, και την Αγγλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, «πού είναι η αμεροληψία και η δικαιοσύνη σας; Δυστυχώς η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης σε σχέση με Ελλάδα, Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία δεν θέτει στην ατζέντα της πολλά ζητήματα ή αποφάσεις για τα οποία υπήρξαν παράπονα ή δεν έχουν εκτελεστεί. Μας λένε “το δίκαιο”. Εμείς λέμε “δίκαιο για όλους”. Όπως είναι για εμάς να είναι και για εσάς… Δεν είναι δυνατόν να αποδεχτούμε τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που εφαρμόζονται κατά της Τουρκίας».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail