«Η ολική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πλησιάζει στο τέλος της»

«Η Οδησσός δέχθηκε επίθεση από αέρος, αναφέρει η υπηρεσία Τύπου της Επιχειρησιακής Διοίκησης «Πίβντεν». Μερικοί από τους εχθρικούς πυραύλους καταρρίφθηκαν από δυνάμεις της αεράμυνας. Φωτιές έχουν αναφερθεί σε ορισμένα σημεία της πόλης. Καλούνται οι πολίτες να κλείνουν τα παράθυρα», σημειώνει ιστοσελίδα της ουκρανικής πόλης.
 

Μειώθηκε η ένταση των βομβαρδισμών- Η ολική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πλησιάζει στο τέλος της

Το  Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο δημοσίευσε μια περίληψη της κατάστασης στα μέτωπα του ρωσο-ουκρανικού πολέμου, όπου σημειώνεται ότι η ολική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πλησιάζει στο τέλος της.

Αναφέρεται:

Ο εχθρός συνεχίζει να εκτελεί συστηματικές επιθέσεις με πυραύλους και αεροπορικές επιδρομές εναντίον στρατιωτικών και πολιτικών στόχων, αλλά η ένταση των πυραύλων και των χτυπημάτων με όπλα υψηλής ακρίβειας έχει μειωθεί.

 
Συνεχίζεται η προετοιμασία πρόσθετων εχθρικών μονάδων για συμμετοχή σε εχθροπραξίες στο έδαφος της Ουκρανίας. Σχεδιάζεται η δημιουργία «εθελοντών» ταγμάτων από κατοίκους των προσωρινά κατεχόμενων εδαφών της Ουκρανίας και μισθοφόρους.

Στην κατεύθυνση του Βολίν , δεν υπήρξαν σημαντικές αλλαγές στην κατάσταση και τη θέση των μονάδων των δυνάμεων κατοχής και των συμμάχων τους.


Ο ρωσικός στρατός αποχωρεί μέσω της Λευκορωσίας


Στην κατεύθυνση της  Πολίσσια, οι εισβολείς συνεχίζουν να αποσύρουν μονάδες στο έδαφος της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας. Κατά την αποχώρηση των στρατευμάτων, ο εχθρός πραγματοποιεί ανίχνευση των διαδρομών και μεμονωμένων οικισμών.

Στη  Σεβερστσίνα, ο εχθρός ολοκλήρωσε την απόσυρση μονάδων από τα εδάφη του κράτους μας προς τη Ρωσική Ομοσπονδία και τη Δημοκρατία της Λευκορωσίας.

Οι κύριες διαδρομές κίνησης των εχθρικών στηλών περνούν προς την κατεύθυνση των οικισμών των περιοχών  Γκιμέλ και Μογκίλεφ. Στη σύνθεση των αυτοκινητοπομπών, εκτός από φορτηγά, καταγράφηκαν στοιχεία συγκροτημάτων πλωτής-γέφυρας, πολλαπλοί εκτοξευτές πυραύλων, εκτοξευτές Iskander.
 
Ο ρωσικός στρατός  αποχωρεί με φόρτωση στρατιωτικού εξοπλισμού στα τρένα


Ο στρατιωτικός εξοπλισμός του εχθρού συγκεντρώνεται σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, γεγονός που καθιστά δυνατή τη φόρτωσή του και την αποστολή του στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Υπάρχει αποχώρηση στη Ρωσική Ομοσπονδία (μέσω της περιοχής Σούμι) μονάδων από τη 2η Συνδυασμένη Στρατιά Όπλων της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, η οποία επιχειρούσε προς την κατεύθυνση της πόλης Μπρόβαρι. Η εξασφάλιση της αποχώρησης των στρατευμάτων πραγματοποιείται από την τακτική ομάδα τάγματος της 1ης Στρατιάς Αρμάτων της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας.


Βομβαρδίζεται το Χάρκοβο


Στην περιοχή Σλόμποντα , ο εχθρός συνεχίζει να αποκλείει εν μέρει το Χάρκοβο και βομβαρδίζει κατοικημένες και βιομηχανικές περιοχές της πόλης από διάφορους τύπους συστημάτων πυροβολικού.

 Να σημειωθεί ότι η ένταση των βομβαρδισμών έχει μειωθεί. Οι μονάδες των στρατευμάτων κατοχής ανασυντάσσονται, πιθανότατα με στόχο τη συνέχιση των ενεργών επιχειρήσεων στην  κατεύθυνση  Ιζούιμ. Ο εχθρός προσπαθεί να πραγματοποιήσει αναγνώριση, μεταξύ άλλων με τη χρήση μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων.

Οι ουκρανικές αμυντικές δυνάμεις συνεχίζουν να υπερασπίζονται τη γη μας, απελευθερώνουν σταδιακά τα κατεχόμενα, προκαλώντας σημαντικές απώλειες στον εχθρό.

dumskaya.net

--
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail