Ο Γολγοθάς των βουλευτών της ΝΔ – Αντιμέτωποι με τους πολίτες τα γαλάζια στελέχη


Η «εβδομάδα των Παθών» ξεκινάει από σήμερα για τους βουλευτές της ΝΔ ιδιαίτερα για όσους εκλέγονται στην επαρχία καθώς θα επιστρέψουν στις πατρίδες τους για να γιορτάσουν το Πάσχα.

Από: topontiki.gr / Πηνελόπη Νάσσου

Όλα δείχνουν πως τα γαλάζια στελέχη τις επόμενες δεκαπέντε ημέρες θα βρεθούν αντιμέτωπα με την έντονη αντίδραση των πολιτών για την ακρίβεια, ιδιαίτερα για τους λογαριασμούς του ρεύματος και του φυσικού αερίου.

Η αγωνία των βουλευτών έχει φτάσει και στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς πολλοί έχουν διαμηνύσει στους συνεργάτες του πρωθυπουργού ότι πλέον η ακρίβεια και οι λογαριασμοί της ενέργειας έχουν γίνει ο εφιάλτης τους.

Το γεγονός ότι η ακρίβεια δεν ακουμπά μόνο τις ευπαθείς ομάδες αλλά πιέζει ιδιαίτερα την μεσαία τάξη, τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις στοιχειώνει τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος καθώς δεν έχουν να δώσουν απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα των πολιτών.

Οι εκπρόσωποι της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας δεν κρύβουν ακόμα τον προβληματισμό τους για την καθυστέρηση στον υπολογισμό των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας, προκειμένου να υπάρξει έκτακτη φορολόγησή τους, όπως υποσχέθηκε προ καιρού και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από του βήματος της Βουλής.

Σχολίαζαν μάλιστα με εκνευρισμό την στάση που κράτησε πριν από λίγες μέρες στην Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλλακάκης, όταν κλήθηκε από τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλ. Τσακαλώτο να εξηγήσει γιατί δεν ολοκληρώνεται η αποτίμηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας. «Δεν είναι και εγχείριση καρδιάς», σχολίασε ειρωνικά ο πρώην υπουργός, προκαλώντας αμηχανία στους  βουλευτές της ΝΔ που έχουν ανάλογους προβληματισμούς.

Η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θόδωρου Σκυλλακάκη, «η κυβέρνηση θα παρέμβει σημαντικά και θα δει το θέμα το επόμενο διάστημα, σε συνάρτηση και με τις αποφάσεις των Ευρωπαίων», δεν καθησύχασε καθόλου τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Όλα αυτά προφανώς και είναι σε γνώση του κυβερνητικού επιτελείου το οποίο εμφανίζεται να αγωνιά για το ενδεχόμενο που η Ευρώπη δεν αποφασίσει μια κοινή πολιτική για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στην ενέργεια.

Ημερομηνία σταθμός θεωρείται η 18η Μαΐου, καθώς τότε θα δημοσιοποιηθούν οι προτάσεις της Κομισιόν για την αντιμετώπιση των συνεπειών της ενεργειακής κρίσης. Σύμφωνα με πληροφορίες αν υπάρξει προοπτική για άμεση ανακούφιση των νοικοκυριών, τότε το Μέγαρο Μαξίμου θα αναμένει την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στα τέλη του μήνα. Αλλιώς θα θέσει σε εφαρμογή το δικό της πλάνο που θα έχει εξάμηνη διάρκεια.

Πάντως πολλά από τα γαλάζια στελέχη εμφανίζονται να λένε ότι η κωλυσιεργία που δείχνει το Μέγαρο Μαξίμου στην αντιμετώπιση του προβλήματος μπορεί να αποβεί μοιραίο για την κυβέρνηση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail