Η Ρωσία έδωσε εντολή στο στόλο της να απομακρυνθεί από τις ουκρανικές ακτές

Η Ρωσία μετακίνησε νοτιότερα τα πλοία της, τα οποία είχαν αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα στα βόρεια του Εύξεινου Πόντου.

Από: echedoros-a.gr

Αυτό έγινε μετά το περιστατικό με το καταδρομικό «Moskva», τη ναυαρχίδα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με ρουμανικό δημοσίευμα.

Σε συνέντευξη Τύπου, Αμερικανός αξιωματούχος διευκρίνισε ότι η Ουάσιγκτον δεν γνωρίζει ακόμη τι ακριβώς προκάλεσε τη «σημαντική ζημιά» στο ρωσικό πλοίο.

Η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι ένας πύραυλος που εκτοξεύτηκε από τις δυνάμεις της κατέστρεψε το πυραυλικό καταδρομικό του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, ενώ η Ρωσία ισχυρίζεται ότι πυρκαγιά στο «Moskva» που πυροδότησε πυρομαχικά.

Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το ρωσικό πλοίο βυθίστηκε, ενώ ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι σύρθηκε από ρυμουλκό προς τις ρωσικές ακτές. 

g4media.ro

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail