Η φτώχεια πήρε τα ύψη, δε σώζεται κανείς με τις πενταροδεκάρες που μοιράζουν

-Με θύμα τα νοικοκυριά, όχι βεβαίως της Εκάλης

Μακάρι να μην ήταν αληθινά αυτά που ζει εδώ και μήνες ο κόσμος, τα νοικοκυριά, όλοι μας, με πρώτους τους μη έχοντες, που κόβοντας από δω κι από κει αγωνίζονται να βγάλουν άλλη μια μέρα, μήπως και ξημερώσει κάποια καλύτερη. Μόνο που αχτίδα φωτός δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Στο σπίτι η νοικοκυρά, η μάνα, προσπαθεί να τα βολέψει, να υπάρχει ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι, έστω και μισογεμάτο. Οι τιμές όμως έχουν ξεφύγει, ανεβαίνουν από το ένα πρωί στο άλλο.

Από: Το Παρόν - Μάκης Κουρής

Την ώρα που οι κερδοσκόποι οργιάζουν, οι έλεγχοι της υποτιθέμενης Αγορανομίας είναι ανύπαρκτοι. Απροστάτευτος ο πολίτης. Το Μαξίμου ζει στον κόσμο του. Εκεί τίποτα δεν λείπει… Πλούσια τα ελέη… Άφησες, κύριε πρωθυπουργέ, να γίνει η ακρίβεια καθεστώς. Οι «μαυραγορίτες» ληστεύουν (με όλη τη σημασία της λέξης) το ισχνό εισόδημα του σπιτιού.

Άργησαν να ξυπνήσουν οι κυβερνώντες… Και τώρα τρέχουν πίσω από την ακρίβεια… Από τις… ημερήσιες ανατιμήσεις. Με το δίκιο τους. Τα έχουν βρει όλα έτοιμα. Δεν έχουν ζήσει τις καταστάσεις που ζει το νοικοκυριό. Δεν ξέρεις τι σημαίνει, Κυριάκο Μητσοτάκη, να λιγοστεύει το εισόδημα και να περιορίζεις το καλοριφέρ μες στον χειμώνα, γιατί ποτέ δεν σου έλειψε η ζεστασιά.

Ήδη οι έλληνες πολίτες έστειλαν το μήνυμά τους στην κυβέρνηση μέσα από τη δημοσκόπηση της Metron Analysis. Στην ερώτηση «Ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας;» το 36% λέει η οικονομία, το 29% η ακρίβεια, το 6% η ανεργία, το 6% ο κορονοϊός και η ιατρική περίθαλψη και το 5% οι πολιτικοί και το πολιτικό σύστημα, με το 71% να λέει ότι οι συνθήκες θα χειροτερέψουν. Η «αχίλλειος πτέρνα» της κυβέρνησης είναι ο πληθωρισμός και η ακρίβεια.

Πάλι καλά που θυμήθηκε η κυβέρνηση ότι έρχεται το Πάσχα και αποφάσισε να δώσει «επίδομα φτώχειας», ύψους 200 ευρώ, σε 1.744.960 δικαιούχους, από τους οποίους οι 677.000 είναι χαμηλοσυνταξιούχοι, με το συνολικό κόστος να ανέρχεται σε 324 εκατομμύρια ευρώ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail