Γιατί κάποιοι στην Ελλάδα επιμένουν να ξεπλένουν το Azof; Ακόμη και στην …wikipedia, ως Ναζί αναφέρονται!

A Ukrainian soldier of Azov Battalion in Kharkiv, Ukraine, 22 March 2022. EPA, ANDRZEJ LANG

Δημιουργεί ναυτία το ξέπλυμα που επιχειρείται τις τελευταίες μέρες από τους ίδιους και τους ίδιους Εφιάλτες αυτής της χώρας, τους απολογητές των μνημονίων και της γερμανικής πολιτικής ορθότητας, σχετικά με το νεοναζιστικό “Τάγμα Αζόφ”.

Από: hellasjournal.com / Του Γιώργου Χαρβαλιά

Γιατί στην προσπάθεια τους να διορθώσουν την απερίγραπτη γκάφα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όχι μόνο παραχαράσσουν ανερυθρίαστα την ιστορία, αλλά φτάνουν να υπερασπιστούν ως “αγωνιστές της ελευθερίας”, αυτούς που μέχρι πρότινος, σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο και όχι στην Ρωσία του Πούτιν, περιγράφονταν ως σκληροί Ναζί.

Το φαινόμενο βέβαια, δεν είναι ελληνικό. Γίνεται διεθνώς μία λυσσώδης προσπάθεια να “αθωωθούν” τα εξτρεμιστικά στοιχεία που στελεχώνουν τις “μονάδες ελίτ” της Ουκρανικής εθνοφυλακής. Και σε αυτήν πρωτοστατούν οι κατά τόπους υπάλληλοι του ΝΑΤΟ, της Κομισιόν και των δυτικών μυστικών υπηρεσιών που αίφνης ανακάλυψαν ότι το “τάγμα Αζόφ” είναι εξαιρετικά πολύτιμο στην αμυντική προσπάθεια κατά της Ρωσίας.

  •     Κι αυτό το τελευταίο μπορεί να ισχύει, αλλά δεν αναιρεί ούτε στο ελάχιστο το ποιόν αυτών που το απαρτίζουν. Μία απλή αναζήτηση στην αγγλόφωνη σελίδα της Wikipedia κάτω από το λήμα “Τάγμα Αζόφ” αναφέρει οτι πρόκειται για “νεοναζιστική μονάδα της Ουκρανικής Εθνοφρουράς με έδρα τη Μαριούπολη”.

Στην ελληνική της έκδοση, η διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια που μόνο…φιλορωσικής επιρροής δεν θεωρείται, αναφέρει ότι το “Τάγμα Αζόφ” είναι “σύνταγμα της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας το οποίο έχει ευρέως χαρακτηριστεί ως ακδροδεξιάς και νεοναζιστικής ιδεολογίας και πρακτικής”.

Δεν γνωρίζω αν αυτά στο μέλλον θα αλλάξουν και το Αζοφ θα περάσει στην δυτική ορολογία, ως “πατριωτική ταξιαρχία”, φύλακας άγγελος της ουκρανικής ανεξαρτησίας, αλλά μέχρι σήμερα που μιλάμε, το νεοναζιστικό στοιχείο είναι αυτό που το χαρακτηρίζει σε όλη την δυτική βιβλιογραφία. Αυτοί επομένως που το ξεπλένουν, κατηγορώντας όσους αναδεικνύουν την εξτρεμιστική του υπόσταση, ως “ενεργούμενα του Πούτιν” είναι είτε ηλίθιοι που δεν μπορούν να διαβάσουν εγκυκλοπαίδεια δημοτικού, είτε κοινοί συκοφάντες, πληρωμένοι ή μη.

Είναι επίσης και βαθιά ανιστόρητοι. Δεν χρειάζεται κάποιος…διδακτορικό για να ξέρει ότι η Ουκρανία υπήρξε μία διχασμένη σοβιετική επαρχία που στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο υποδέχθηκε τα επελαύνοντα ναζιστικά στρατεύματα με ανάμικτα αισθήματα. Κάποιοι Ουκρανοί, ιδιαίτερα στο δυτικό τμήμα του σημερινού κράτους όπου κυριαρχούν οι Καθολικοί πληθυσμοί και οι Ουνίτες, είδαν τους Γερμανούς ως απελευθερωτές από τον ρωσικό ζυγό. Και χιλιάδες από αυτούς έσπευσαν να καταταγούν στα Ες-Ες, συγκροτώντας την “Μεραρχία της Γαλικίας”, στο πρότυπο ανάλογων ναζιστικών σωμάτων που δημιουργήθηκαν και στις Βαλτικές χώρες.

Ο νεότερος εθνικός ήρωας της Ουκρανίας, Στεπάν Μπαντέρα, (η μνήμη του οποίου τιμάται σήμερα στην χώρα), υπήρξε ουσιαστικά ο θεωρητικός του σύγχρονου Ουκρανικού εθνικισμού. Γιός ενός Ουνίτη ιερέα, στρατολογήθηκε από την γερμανική υπηρεσία αντικατασκοπείας Abwehr και εξελίχθηκε σε στενό συνεργάτη των Ναζί, παρότι οι σχέσεις τους προσωρινά διαταράχθηκαν, λόγω της εμμονής του να ανακηρύξει ανεξάρτητο ουκρανικό κράτος. Στα χέρια του υπέφεραν, βασανίστηκαν και εξοντώθηκαν χιλιάδες Εβραίοι, Πολωνοί και φυσικά Ρωσόφωνοι Ουκρανοί.

Στο τέλος του Πολέμου ο Μπαντέρα, φυγαδεύτηκε στην δυτική Γερμανία, όπου-οποία έκπληξη-εντάχθηκε στην νεοσύστατη μυστική υπηρεσία BND(ναι, την ίδια ακριβώς που μαζί με την CIA προετοίμασε το αντι-ρωσικό πραξικόπημα του 2014 και την εξέγερση στην πλατεία Μειντάν). Δολοφονήθηκε όμως, το 1959 από έναν πράκτορα της ΚGB και τάφηκε με τιμές ήρωα στο Μόναχο.

  •     Ο “Μπαντερισμός”, συγγενής ιδεολογικά πολιτική θεωρία με τον εθνικοσοσιαλισμό του Χίτλερ, ήταν αυτός που στην κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης τροφοδοτησε τον Ουκρανικό Εθνικισμό. Το 1991 ιδρυθηκε το Ναζιστικό κόμμα Ουκρανίας(για ξεκάρφωμα ονομάστηκε “Σοσιαλιστικό-Εθνικό”)με  έδρα το Λβιβ και σήμα, πανομοιότυπο με αυτό που κοσμεί σήμερα τις στολές των μαχητών του Αζόφ.

Αργότερα, μετονομάστηκε σε “Σβομπόντα”(Ελευθερία) και με τον νέο αρχηγό του, Ολεχ Τιαχνίμποκ πρωταγωνίστηκε, από κοινού με παραστρατιωτικά σώματα όπως ο διαβόητος “Δεξιός Τομέας”, στην ανατροπή του εκλεγμένου φιλορώσου προέδρου Βίκτωρ Γιανουκόβιτς. Ενορχηστρωτές της αποπομπής Γιανουκόβιτς που ακολούθησε τα αιματηρά επεισόδια στην κεντρική πλατεία του Κιέβου, ήταν η σημερινή υφυπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτώρια Νούλαντ και ο πρέσβης εκείνη την εποχή στην Ουκρανία, Τζέφρει Πάιατ, που κανόνιζαν τηλεφωνικά ποιόν πρωθυπουργό θα…φυτέψουν.

Σε αυτή την ανεκδίηγητη συνομιλία που είχε δει το φως της δημοσιότητας καταπλήσσοντας τον πλανήτη με το “να πάει να γαμ…θεί η Ευρωπαική Ενωσης” της Νούλαντ, η υφυπουργός και ο πρέσβης “προσπέρασαν” τον αρχηγό του “Σβομπόντα” και έναν άλλο νεοναζί πυγμάχο, σημερινό δήμαρχο του Κιέβου, καταλήγοντας σε έναν αμφιλεγόμενο οικονομολόγο, τον Αρσένι Γιατσένιουκ. Αυτός με την σειρά του επίσης κατέπληξε την Ευρώπη, όταν βρέθηκε να χαιρετά ναζιστικά σε συγκέντρωση στο Χάρκοβο και να αναφέρεται στους Ρώσους ως “υπανθρώπους”.

Τα επόμενα χρόνια, τα ακροδεξιά στοιχεία διάχυθηκαν μέσα στα αντιρωσικά Ουκρανικά κόμματα, μεταξύ των οποίων και του Ζελένσκι, δίνοντας έμφαση στην δημιουργία ενός ένοπλου πυρήνα που σημέρα συγκροτεί το “τάγμα του Αζόφ”. Φυσικά δεν πρόκειται για τάγμα εθνοφυλακής, αλλά για ολόκληρη μεραρχία 12000 ανδρών, πλήρως εξοπλισμένη, τμήμα της οποίας αμύνεται σήμερα στη Μαριούπολη.

Το περιβόητο σήμα που μοιάζει με…μίνι σβάστικα είναι επίσης νεοναζιστικό: το λεγόμενο αγκίστρι του λύκου(Wolfsangel) που κοσμεί σήμερα τις στολές των μαχητών του Αζόφ ήταν το σύμβολο της παραστρατιωτικής οργάνωσης του Χάινριχ Χίμλερ και κάποιων από τις πλέον διαβόητες μεραρχίες των Ες-Ες. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Γερμανία αναγκάστηκε να το θέσει εκτός νόμου το 1982,  καθώς θεωρήθηκε ισοδύναμο της σβάστικας!

  •     Ομως το σήμα του Αζόφ δεν άλλαξε με τον…δημοκράτη και τάχα μου ευαίσθητο λόγω εβραικής καταγωγής Ζελένσκι! Ούτε και οι πεποιθήσεις των μαχητών του, που θεωρούνται από πολλούς Ουκρανούς ήρωες.

Αυτό απαντά και στο γελοίο επιχείρημα ότι οι Νεοναζί πήραν μικρό ποσοστό στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Πήραν μικρό ποσοστό γιατί έχουν νομιμοποιηθεί στα μεγάλα αντι-ρωσικά κόμματα της Ουκρανίας και δεν έχουν ανάγκη να εκπροσωπούνται αυτόνομα.

Σήμερα είναι αυτοί που ωθούν τον Ζελέσκι στις μαξιμαλιστικές θέσεις και ρίχνουν νερό στον μύλο της δυτικής προσπάθειας να ανατραπεί ο Πούτιν. Αυτή είναι δυστυχώς η “πλευρά της ιστορίας” στην οποία σύρθηκε η Ελλάδα…

 


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail