Πόσο αυξάνει την κατανάλωση το air condition του αυτοκινήτου;

Με την άνοιξη να ανεβάζει την θερμοκρασία και την αφρικανική σκόνη να δημιουργεί αποπνικτική ατμόσφαιρα, η χρήση του συστήματος κλιματισμού αποτελεί μονόδρομο.

Από: carandmotor.gr

Το σύστημα κλιματισμού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του βασικού εξοπλισμού όλων των αυτοκινήτων εδώ και δύο δεκαετίες και τα πλεονεκτήματα από την χρήση του είναι σε όλους μας γνωστά.

Με την διατήρηση της επιθυμητής θερμοκρασίας στην καμπίνα κατά την διάρκεια όλου του χρόνου, το σύστημα κλιματισμού συμβάλει με την άνεση που προσφέρει και στη οδική ασφάλεια.

Με την ενεργοποίηση του συστήματος κλιματισμού, ο συμπιεστής ενεργοποιείται-εμπλέκεται επιβαρύνοντας κατά αυτόν τον τρόπο τη λειτουργία του κινητήρα. Το αυξημένο έργο του κινητήρα μεταφράζεται σε αυξημένη κατανάλωση καυσίμου, με την επιβάρυνση να φτάνει σε ακραίες περιπτώσεις ακόμα και το 10%.

Βέβαια, σε αυτή την αύξηση παίζουν σημαντικό ρόλο οι κυκλοφοριακές συνθήκες, η εξωτερική θερμοκρασία ακόμα και το μέγεθος της καμπίνας των επιβατών, είναι μερικοί μόνο από τους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τη λειτουργία του συστήματος κλιματισμού και ως εκ τούτου να αυξήσουν την ενέργεια που πρόκειται να αντλήσει από τον κινητήρα που καταναλώνει εκείνη την ώρα περισσότερο καύσιμο.

Η διαφορά στην κατανάλωση με την χρήση του συστήματος κλιματισμού του αυτοκινήτου μπορεί να μην μας φαίνεται αρχικά μεγάλη, αλλά αθροιστικά και με την πάροδο του χρόνου αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα και κατά συνέπεια μεγαλύτερο κόστος.

Για αυτό τον λόγο πρέπει να χρησιμοποιούμε με σύνεση το σύστημα κλιμαστισμού του αυτοκινήτου μας, με επιλεγμένη μία ήπια θερμοκρασία ή μόνο όταν το χρειαζόμαστε για μερικά λεπτά (ξεθάμπωμα παρμπρίζ).
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail