Παρά την προπαγάνδα η Ρωσία θα κερδίσει – Η μοίρα του Zelensky είναι να αποδεχθεί τη διχοτόμηση

Όχι ο Ουκρανικός λαός δεν ευθύνεται αλλά ο κλόουν ο Πρόεδρος της Ουκρανίας ο Volodymyr Zelensky, ο εβραίος που βολεύεται με τις ομάδες Αζοφ που η δύση τις θεωρεί νεοναζιστικές οργανώσεις και παίζεται ένα παιχνίδι παραλόγου… 

Από: bankingnews.gr

Παρά την προπαγάνδα της Δύσης, τα fake news για εκατόμβη νεκρών ρώσων και εκατοντάδων κατεστραμμένων τεθωρακισμένων – αυτό εν μέρει είναι ακριβές – παρά τα δακρύβρεχτα σχόλια περί ηρωικών ουκρανών η πραγματικότητα είναι διαφορετική.
Η Ρωσία θα κερδίσει.
Προφανώς και οι ουκρανοί πολίτες που θυσιάζονται στον βωμό του παραλογισμού δεν ευθύνονται είναι τα αθώα θύματα είτε νεκροί, είτε τραυματισμένοι, είτε 11 εκατ πολίτες εκτοπισμένοι.

Όχι ο Ουκρανικός λαός δεν ευθύνεται αλλά ο κλόουν ο Πρόεδρος της Ουκρανίας ο Volodymyr Zelensky, ο εβραίος που βολεύεται με τις ομάδες Αζοφ που η δύση τις θεωρεί νεοναζιστικές οργανώσεις και παίζεται ένα παιχνίδι παραλόγου…
Η Ουκρανία δεν σεβάστηκε τους ρωσώφωνους της Κριμαίας ή του Donbass και μάλιστα τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει η Ρωσία, η Ουκρανία προετοίμαζε μαζική επίθεση στο Donbass στα ανατολικά της Ουκρανίας.
Το Donbass ως γνωστό είναι ημιαυτόνομη και αυτοδιοικούμενη περιοχή.

Τα κόλπα Zelensky

«Ήρθε η ώρα να συναντηθούμε, ώρα να μιλήσουμε… ώρα για αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας… για την Ουκρανία», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky.
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι οι διαπραγματεύσεις είναι ακόμη πιο αναγκαίες για την Ρωσία.
«Διαφορετικά, οι απώλειες της Ρωσίας θα είναι τόσο τεράστιες που αρκετές γενιές δεν θα είναι αρκετές για να ανακάμψουν».
Σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο, η Ρωσία έχει χάσει 7.000 στρατιώτες.
Η Ουκρανία ανεβάζει τον αριθμό σε 15.000 νεκρούς.

Ωστόσο, ο Ρώσος πρόεδρος Putin φαίνεται να μην πιέζεται ιδιαίτερα να διαπραγματευτεί ή να συναντηθεί με τον Zelensky.
Τι μας λέει αυτό;

O Zelensky δεν πιστεύει ότι οι περαιτέρω μάχες θα ωφελήσουν την Ουκρανία και προφανώς θέλει να τελειώσει ο πόλεμος.

Όσο για τον Putin, όπως είπε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας «δεν μπόρεσε να πετύχει τους στόχους που ήθελε να πετύχει άμεσα» και προφανώς ο Putin θέλει περισσότερο χρόνο.
Ο Ρώσος πρόεδρος ξεκίνησε την εισβολή στην Ουκρανία με την Κριμαία ήδη προσαρτημένη και τους θύλακες Λουχάνσκ και Ντόνετσκ να έχουν ήδη ανακηρύξει την ανεξαρτησία τους από την Ουκρανία.
Από την έναρξη της εισβολής, ωστόσο, οι δυνάμεις του Putin έχουν πολιορκήσει αλλά δεν έχουν καταλάβει την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, ή τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη, το Χάρκοβο.
Ωστόσο, τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται τώρα στη Μαριούπολη στην Αζοφική Θάλασσα – μάλιστα κατέλαβαν το κέντρο της πόλης με την στήριξη τσετσένων στρατιωτών, έχοντας ολοκληρώσει μια χερσαία γέφυρα από τη Ρωσία μέσω του Donbass έως στην Κριμαία και, από εκεί, έως την μισή απόσταση προς την Οδησσό, το τελευταίο μεγάλο ουκρανικό λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα.
Ενώ ο ουκρανικός στρατός και οι πολίτες έχουν προβάλει σκληρότατη αντίσταση από ότι αναμενόταν, η Ρωσία δεν χάνει αυτόν τον πόλεμο.

Μετρώντας τα εδάφη ο Putin κερδίζει

Δεν έχει καταλάβει το Κίεβο ή το Χάρκοβο, αλλά έχει επεκτείνει τις ελεγχόμενες από τη Ρωσία εδάφη του Ντόνετσκ, του Λουχάνσκ και της Κριμαίας που είχε στην αρχή της εισβολής του.
Ενώ το κόστος και οι απώλειες της Ρωσίας ήταν πολύ μεγαλύτερα από ότι αναμενόταν, ο Putin πρόσθεσε ουκρανικά εδάφη σε αυτά που ήδη κατείχε όταν ξεκίνησε ο πόλεμος.
Και η Ρωσία δεν έχει χάσει ούτε εκατοστό γης σε αυτόν τον πόλεμο.

«Πώς τελειώνει αυτό το πράγμα;»

Ο στρατηγός David Petraeus είχε υποβάλλει αυτό το ερώτημα οδεύοντας προς την Βαγδάτη του Ιράκ.
Καμία πολιτική λύση δεν φαίνεται πιο πιθανή από μια νέα διχοτόμηση της Ουκρανίας, με εδάφη ανατολικά του ποταμού Δνείπερου και κατά μήκος των ακτών της Αζοφικής Θάλασσας και της Μαύρης Θάλασσας να παραχωρούνται στη Μόσχα και η δυτική Ουκρανία να ανακηρύσσεται ουδέτερο έθνος όπως η Αυστρία ή η Φινλανδία στον Ψυχρό Πόλεμο.

Το πρόβλημα με αυτό το πιθανό αποτέλεσμα είναι ότι ο Zelensky έχει αποκλείσει η Ουκρανία να παραχωρήσει εδάφη στην Ρωσία. Και επιδιώκει να «αποκαταστήσει», όχι να μονιμοποιήσει, τις ακρωτηριασμένες περιοχές της Κριμαίας και του Donbass το 2014.

O Zelensky δεν θα επιβιώσει πολιτικά

Ο Zelensky πιθανώς δεν μπορεί να επιβιώσει παραχωρώντας τον έλεγχο οποιασδήποτε ουκρανικής γης στη Ρωσία.
Και ο Putin πιθανότατα δεν θα μπορέσει να επιβιώσει από μια αποτυχία στις ειρηνευτικές συνομιλίες εάν δεν διασφαλίσει αυτά που κέρδισε στην Ουκρανία.
Η «εδαφική ακεραιότητα» της Ουκρανίας είναι το κρίσιμο ζήτημα για τον τερματισμό αυτού του πολέμου.
Και για τον λόγο αυτό φαίνεται αδύνατο να συμβιβαστούν οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές.

Το ένα θέμα στο οποίο και τα δύο μέρη πιθανότατα θα συμφωνήσουν σε οποιαδήποτε ειρηνευτική διευθέτηση είναι το θέμα στο οποίο θα έπρεπε να είχε συμφωνηθεί — για να αποφευχθεί ο πόλεμος: μια επίσημη δήλωση από το Κίεβο ότι δεν θα ενταχθεί ποτέ σε μια συμμαχία του ΝΑΤΟ που δημιουργήθηκε για να περιορίσει ή να υποτάξει την Ρωσία.

Ένας απογοητευμένος και εξαγριωμένος πρόεδρος Biden αποκαλεί τον Putin «δολοφόνο», «δολοφόνο δικτάτορα» και «εγκληματία πολέμου» που έχει εξαπολύσει έναν «ανήθικο πόλεμο» – σχόλια που η Ρωσία αποκαλεί «ασυγχώρητα»
Με τέτοια ρητορική ο αμερικανικός παράγοντας και η αμερικανική διπλωματία δεν μπορεί να έχει οποιοδήποτε ρόλο στη διαπραγμάτευση για το τέλος αυτού του πολέμου.
Άλλα έθνη - Ισραήλ, Τουρκία, Γαλλία, Γερμανία - διατηρούν τακτικές σχέσεις και συνεχή επαφή με τον Putin, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή του μεγαλύτερου πυρηνικού οπλοστασίου στον κόσμο.

Το ηθικό δίλημμα που έχουν θέσει οι ΗΠΑ….

Ο Πρόεδρος Biden λέει ότι η Ρωσία καθοδηγείται από «έναν εγκληματία πολέμου», που διεξάγει έναν «ανήθικο» πόλεμο στον οποίο διαπράττονται σκόπιμες φρικαλεότητες σε νοσοκομεία, σχολεία, νηπιαγωγεία και θέατρα τέχνης.
Ωστόσο, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν θα παράσχουν όπλα στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων μεταχειρισμένων MiG, που θα μπορούσαν να αναγκάσουν τη Ρωσία να αντιδράσει εναντίον του ΝΑΤΟ ή να διακινδυνεύσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο ή να διακινδυνεύσει τη χρήση τακτικών ατομικών όπλων από τη Ρωσία.

Γιατί, όσο και εάν καταστρέφεται η Ουκρανία, δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ.
Εάν η Λετονία, ωστόσο, με το 5% του πληθυσμού της Ουκρανίας – η Ουκρανία έχει 44 εκατ πληθυσμό – δεχθεί επίθεση από την Ρωσία, το ΝΑΤΟ θα εμπλακεί στρατιωτικά στη Ρωσία… και στο διάολο εάν υπάρχει κίνδυνος  Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου ή πιθανών αντιποίνων της Ρωσίας με ατομικά όπλα.

Στον πόλεμο, το ηθικό είναι για το υλικό όπως είχε αναφέρει ο Ναπολέων.
Δυστυχώς, αυτό που είχε επισημάνει κυνικά ο Τζορτζ Μπέρναρντ Σο φαίνεται να ισχύει επίσης: Στον πόλεμο, ο Θεός είναι στο πλευρό των μεγάλων δυνάμεων όχι των μικρών.

Ο Zelensky θα τελειώσει

Ο Zelensky πιθανότατα δεν μπορεί να επιβιώσει υπογράφοντας ως Πρόεδρος της Ουκρανίας την απώλεια εδαφών, είτε είναι η Κριμαία είτε το Donbass.
Και ο Putin πιθανότατα δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς να φέρει στην πατρίδα νέα εδάφη από μια ρωσική «νίκη».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail