Τι δίνει η Δύση για να σταματήσει ο Πούτιν; Τι θέλουν οι Ρώσοι και μέχρι πού θα φτάσουν

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται χωρίς ούτε ο 2ος γύρος των διαπραγματεύσεων να έχει οδηγήσει σε παύση των επιθέσεων.

Από: newsbomb.gr - bomber

Κάνεις δεν μπορεί να ξέρει αν θα διαφανεί μια αχτίδα ειρήνης ακόμα κι αν γίνει 3ος γύρος όπως ακούγεται. Το μόνο που επετεύχθη είναι η διάνοιξη ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου διαφυγής. Πάντως πλέον έχει αρχίσει και ξεκαθαρίζει ότι οι διαπραγματεύσεις δεν διεξάγονται μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων.

Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι οι Ρώσοι και οι Αμερικανοί στέλνουν μηνύματα ο ένας στον άλλον μέσω της Ουκρανίας.

Αν κάποιος δει προσεκτικά ο Πούτιν δεν απαντά σε κανέναν και ειδικά στους Ευρωπαίους ηγέτες. Αρνείται να απαντήσει στους βασικούς απεσταλμένους της Ευρώπης, στον Σολτς και στον Μακρόν.

Το περίεργο στο επίπεδο της διπλωματίας είναι ότι οι Ρώσοι δεν έχουν διευκρινίσει επαρκώς με ποιο δέλεαρ θα σταματούσαν τον πόλεμο.

Ακόμα χειρότερο είναι το γεγονός είναι ότι οι Αμερικανοί δεν έχουν διευκρινίσει τι θα έδιναν στον Πούτιν για να σταματήσει και να φύγει... Ξέρουν βέβαια πολύ καλά ότι ο Πούτιν έχει μόνο μια επιλογή: Δεν μπορεί, παρά να γυρίσει νικητής στη Μόσχα..

Και οι δυο πλευρές κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους δημοσίως και παίζουν μόνο γύρω απο τις απειλές των πυρηνικών όπλων.

Προφανώς οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι μόνο με τις οικονομικές κυρώσεις θα πλήξουν το προφίλ του και θα ανατραπεί ο Πούτιν εντός της Ρωσίας. Κι αυτό το σενάριο είναι υπερβολικό καθότι μέχρι τότε ο Πούτιν θα έχει αλλάξει τις ισορροπίες ασφαλείας της Δύσης στην Ευρώπη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail