Πρέσβειρα Ρωσίας: Αν δεν ήταν η ΕΣΣΔ, από τη Βουλγαρία θα έμενε μόνο η περιοχή της Σόφιας

Αν δεν ήταν η ΕΣΣΔ, στη Βουλγαρία θα παρέμενε μόνο η περιοχή της Σόφιας, γιατί τότε γινόταν λόγος για διχοτόμηση της Βουλγαρίας και μόνο η Σοβιετική Ένωση δεν επέτρεψε να διαιρεθεί. Η ΕΣΣΔ όχι μόνο δεν επέτρεψε να διαιρεθεί, αλλά της άφησε το κέρδος της Δοβρουτζάς.

Από: echedoros-a.gr

Αυτό δήλωσε η Ρωσίδα Πρέσβειρα στη Σόφια Ελεονόρα Μητροφάνοβα σε συνέντευξή της στο Pogled.info.

Το σχόλιό της έγινε με αφορμή τη συζήτηση για την αποξήλωση του Μνημείου του Σοβιετικού Στρατού στο κέντρο της πρωτεύουσας.

«Δρόμοι έχουν τα ονόματα Ρώσων συνθετών, υπάρχει η οδός Στάλινγκραντ. Ξέρετε, αυτό μιλάει για το επίπεδο της κουλτούρας της κοινωνίας», είπε.

Η Μητροφάνοβα ισχυρίζεται επίσης ότι επί οκτώ χρόνια η Ρωσική Ομοσπονδία προσπάθησε με κάθε τρόπο να επηρεάσει το καθεστώς του Κιέβου.

Δικαιολογεί την επιθετικότητα της χώρας της εναντίον της Ουκρανίας υποστηρίζοντας ότι η ίδια η Ουκρανία θα είχε επιτεθεί στο DNR, το LNR και τη χερσόνησο της Κριμαίας που προσαρτήθηκε παράνομα από τη Μόσχα.


Ωστόσο, οι συνομιλίες δεν οδήγησαν σε κανένα αποτέλεσμα και από τις αρχές του 2016 το ΝΑΤΟ και οι χώρες του ΝΑΤΟ άρχισαν να προμηθεύουν όπλα στην Ουκρανία. Έχουμε λάβει μηνύματα ότι ο ουκρανικός στρατός είναι συγκεντρωμένος γύρω από αυτές τις περιοχές (Ντονέτσκ και Λούγκανσκ) σχεδιάζοντας μια στρατιωτική επιχείρηση εναντίον αυτών των δύο δημοκρατιών, αλλά και κατά της Κριμαίας», είπε.

Πρόσθεσε ότι η στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία αποκάλυψε «την κλίμακα της συμμετοχής των ναζιστικών ταγμάτων στις ένοπλες δυνάμεις και γενικά την επιρροή τους στην πολιτική και στον άμαχο πληθυσμό, τα είχαμε σαφώς υποτιμήσει».

«Για εμάς, η αναβίωση του ναζισμού που βλέπουμε στην Ουκρανία είναι σε γενετικό επίπεδο, κάτι που δεν μπορούμε ποτέ να επιτρέψουμε», είπε η Μητροφάνοβα. 

offnews.bg

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail