Προ των πυλών το ξεπούλημα του Αιγαίου;

Και ξαφνικά… συνεκμετάλλευση του πλούτου του Αιγαίου. Όχι ότι δεν το έχουν ξαναπεί στην Τουρκία, αλλά φαίνεται ότι όταν τέτοιες δηλώσεις γίνονται μετά το «ζεστό» γεύμα Μητσοτάκη με Ερντογάν, τότε κάποιο λάκκο έχει η φάβα.

Από: antinews.gr

Ο Ακάρ μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, είπε τα εξής:«Με τον κύριο υπουργό, με τον Νίκο έχουμε ειλικρινείς, διάφανες ξεκάθαρες συνομιλίες, για να δώσουμε μια θετική ατμόσφαιρα, ένα θετικό κλίμα. Με στόχο οι λαοί των δυο χωρών να ευημερούν. Βάλαμε στο τραπέζι τα θέματά μας με ειλικρίνεια, ανοιχτά, έντιμα και με διαφάνεια».

Αναφέρθηκε δε και σε συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, είτε μέσω του τουρισμού είτε σε ό,τι αφορά τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

Κάποιες πληροφορίες, που δε διαψεύστηκαν και μάλιστα άμεσα από την ελληνική πλευρά, κάνουν λόγο για καλό κλίμα και σύμπνοια απόψεων. Μάλιστα κάποιοι υπονόησαν ότι ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, συμφώνησε με τις θέσεις του Ακάρ και της Άγκυρας.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Έλληνας υπουργός δεν είναι ούτε κορόιδο, ούτε κάποιος που θα ήθελε να μείνει στην ιστορία για μια τέτοια περίπτωση.

Γιατί αν η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει -κατόπιν πιέσεων των ξένων- να υποχωρήσει και να παραχωρήσει στους Τούρκους δικαιώματα στο Αιγαίο, τότε έχουμε να κάνουμε με μια καραμπινάτη προδοσία.

Τέτοιες υποθέσεις δεν είναι αστείες για να γίνεται διαχείριση χωρίς να ερωτάται ο ελληνικός λαός. Χωρίς καν να ενημερώνονται οι πολιτικοί αρχηγοί και τα κόμματα.

Ποιος Έλληνας πολίτης θέλει να μπει «φέσι» στο Αιγαίο;

Και ποια κυβέρνηση, ποιος πρωθυπουργός, ποιος υπουργός θα υπογράψει μια τέτοια συμφωνία με τους Τούρκους;

Το Αιγαίο δεν είναι Σκόπια. Δεν είναι μια άλλη χώρα που -κακώς- ονομάστηκε Βόρεια Μακεδονία.

Ούτε το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του, δεν έχει σύνορα ή είναι «θάλασσα της ειρήνης», όπως κάποιοι θέλουν εδώ και χρόνια να μας περάσουν.

Ο υπουργός Άμυνας και η κυβέρνηση οφείλουν να διαψεύσουν τις διαρροές που κάνει η Άγκυρα. Οφείλουν να βάλουν τέλος στα σενάρια ενδοτισμού από ελληνικής πλευράς που σκόπιμα δίνουν οι Τούρκοι.

Κι οφείλουν να περιχαρακώσουν τις ελληνικές θέσεις προκειμένου να ξέρουμε τι μας συμβαίνει.

Εκτός κι αν η πλήρης παράδοση της χώρας στο ΝΑΤΟ, η συμφωνία να στείλουμε όπλα στην Ουκρανία, το προσκύνημα στη Δύση χωρίς ανταλλάγματα, περιλαμβάνει και υποχωρήσεις στο Αιγαίο.

Θα είναι εγκληματικό σε κάθε περίπτωση να ανοίξει συζήτηση για συνεκμετάλλευση. Βρίζαμε τον ΣΥΡΙΖΑ που τολμούσε να μιλήσει για κάτι τέτοιο και θα το… βρούμε από τη Νέα Δημοκρατία; Ή τέλος πάντων το κόμμα που υποτίθεται ότι έχει ο Μητσοτάκης;

Σε μια χρονική στιγμή που η Τουρκία είναι αυτή που είναι στριμωγμένη.

Που κανονικά θα έπρεπε να τιμωρείται από το ΝΑΤΟ για τη στάση της στο Ουκρανικό.

Και που κάποιος θα έπρεπε να της τραβήξει τα αυτιά για την παράνομη κατοχή της Κύπρου, για τις απειλές σε βάρος της Ελλάδας, για τους εκβιασμούς με τους μετανάστες ή για τις προκλητικές θέσεις της για την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, βλέπουμε μια διάθεση «άφεσης αμαρτιών». Και το είχαμε ξαναπεί: Κανείς δεν κατάλαβε γιατί έπρεπε να συναντηθούν τώρα οι Μητστοτάκης - Ερντογάν.

Εκτός κι αν το μενού στον Βόσπορο περιελάμβανε… ελληνοτουρκικές σφυρίδες από το Αιγαίο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail