Οι Γερμανοί θα πληγούν περισσότερο από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες φαίνεται ότι θα πληρώσουν περισσότερο από όλους τους άλλους την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

Από: newsauto.gr

Η αναστάτωση που έχει φέρει στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία ο πόλεμος στην Ουκρανία, φαίνεται ότι θα πλήξει περισσότερο τις γερμανικές εταιρίες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδέσμου τους VDA, η εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία έχει επηρεάσει τις εφοδιαστικές αλυσίδες καθώς και τις οικονομικές συναλλαγές, κάτι που θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε σημαντικές ελλείψεις σε μία σειρά πρώτων υλών.

Η ανακοίνωση της VDA αναφέρει ότι η κατάσταση εξελίσσεται διαρκώς, αλλά είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν ακόμα μεγαλύτερες διακοπές στην παραγωγή οχημάτων στην Γερμανία.

Όλες οι μεταφορικές οδοί, ναυτιλία, σιδηρόδρομος, αεροπλάνα έχουν επηρεαστεί και δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στα logistics σε μία εποχή που ήδη τα επίπεδα των αποθεμάτων ήταν αρκετά χαμηλά.

Οι βασικές ελλείψεις εντοπίζονται σε διάφορες πρώτες ύλες, όπως το αέριο νέον το οποίο είναι απαραίτητο για την παραγωγή των microchips και η Ουκρανία είναι η βασική χώρα εξαγωγής του.

Υπάρχει επίσης πρόβλημα με την προμήθεια παλλαδίου που χρησιμοποιείται στους καταλύτες, αφού η Ρωσία αντιπροσωπεύει το ένα πέμπτο των εξαγωγών στην Γερμανία. Από την Ρωσία υπάρχει επίσης πρόβλημα με το νικέλιο, το οποίο χρησιμοποιείται στις μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Στην VDA είναι μέλη εταιρίες όπως η VW, BMW και Porsche, οι οποίες υποστηρίζουν ότι έχουν σημαντικές δυσκολίες στο να βρουν καλωδιώσεις που χρειάζονται, καθώς οι προμηθευτές τους στην δυτική Ουκρανία έχουν κλείσει λόγω του πολέμου.

Σύμφωνα με τη VDA, η Γερμανία εξήγαγε 4.100 αυτοκίνητα στην Ουκρανία και 35.600 αυτοκίνητα στη Ρωσία πέρυσι, αντιπροσωπεύοντας το 1,7% των γερμανικών εξαγωγών αυτοκινήτων. Παράλληλα, οι γερμανικές εταιρίες παρήγαγαν 170.000 αυτοκίνητα στα εργοστάσιά τους στην Ρωσία το 2021, τα περισσότερα για την εσωτερική αγορά της χώρας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail