Γιατί διαψεύδει ο πρωθυπουργός τα σενάρια για πρόωρες εκλογές

Το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται να θέλει να σταματήσει την φιλολογία γύρω από τα εκλογικά σενάρια καθώς οι συνεργάτες του πρωθυπουργού θεωρούν ότι εξ αυτού του γεγονότος έχουν μπει στο ρελαντί βασικές λειτουργίες της δημόσιας διοίκησης ενώ κάποιοι υπουργοί εμφανίζονται να ασχολούνται περισσότερο με την εκλογική τους περιφέρεια και λιγότερο με το κυβερνητικό έργο.

Από: topontiki.gr / Πηνελόπη Νάσσου

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ακόμα ότι η Κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ βρίσκεται στα κάγκελα καθώς την συγκεκριμένη δύσκολη στιγμή εισπράττει όλο την οργή και τον προβληματισμό του κόσμου ο οποίος αδυνατεί να ανταπεξέλθει στην δύσκολη καθημερινότητα.

Χθες υπήρξε διαρροή από το Μέγαρο Μαξίμου ότι ο πρωθυπουργός έκλεισε το σενάριο των πρόωρων εκλογών τον Μάιο για μια σειρά από λόγους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στη κυβέρνηση η κίνηση των πρόωρων εκλογών θεωρείται ιδιαίτερα παρακινδυνευμένη για τη σταθερότητα της χώρας δεδομένου μάλιστα ότι οι πρώτες εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική.

Οι ίδιες πηγές λένε ακόμα ότι μια τέτοια κίνηση θα έστελνε λάθος μήνυμα στην Ε.Ε και τους πιστωτές της χώρας, καθώς η Ελλάδα εντείνει τις πιέσεις της προκειμένου να ληφθούν από κοινού ευρωπαϊκές αποφάσεις για το κρίσιμο ζήτημα της ενεργειακής ασφάλειας.

Ακόμα θεωρείται ιδιαίτερα προβληματικό το γεγονός ότι τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις δεν θα έχουν μπορέσει να συνέλθουν από την βίαιη αύξηση των τιμών στο ηλεκτρικό ρεύμα, το φυσικό αέριο και τα καύσιμα ενώ ο κατώτατος μισθός που θα δοθεί μέσα στον Μάιο δεν θα έχει φέρει απτά αποτελέσματα στους δικαιούχους.

Την ίδια στιγμή ωστόσο άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι το σενάριο των εκλογών υπάρχει ακόμα ζωντανό πάνω στο τραπέζι. Πηγές θέλουν στην περίπτωση που τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία μέχρι το τέλος του μήνα , τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακοινώνει μέσα στο Πάσχα (και αφού οι δικαιούχοι θα έχουν πάρει το επίδομα των 200 ευρώ ) την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Άλλοι πάντως υποστηρίζουν ότι ακριβώς επειδή κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τι θα γίνει με τον πόλεμο το καλύτερο είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης να προγραμματίσει τις κάλπες για το φθινόπωρο. Το σενάριο αυτό έχει την αρνητική παράμετρο του καλοκαιριού όπου κανείς δεν μπορεί να πει με ασφάλεια ότι δεν θα υπάρξει μία ακραία φωτιά όπως πέρσι το καλοκαίρι.

Εν τω μεταξύ σήμερα ο πρωθυπουργός θα πάρει μέρος μέσω τηλεδιάσκεψης (λόγω κορωνοϊού ) στην τετραμερή της Ρώμης, όπου οι ηγέτες της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ελλάδας θα αναζητήσουν κοινό βηματισμό εν όψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής την επόμενη εβδομάδα.

Και αυτό γιατί ήδη οι ηγέτες του Νότου έχουν πάρει μία πρόγευση για το πώς θα κινηθούν οι ισχυροί εταίροι μας στην άτυπη Σύνοδο των Βερσαλλιών, όπου, σε αντίθεση με την ομοθυμία και την ταχύτητα στη λήψη κυρώσεων εναντίον του Πούτιν, η «ευρωπαϊκή οικογένεια» εμφανίστηκε διστακτική στην ανάγκη λήψης μέτρων έκτακτης βοήθειας -προς τις χώρες μέλη, της Ε.Ε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail