Το μενού του γεύματος Μητσοτάκη-Ερντογάν περιλαμβάνει την Ελλάδα! Γιατί πρέπει να γίνει;

Αν όσα δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του κόμματος Ερντογάν (AKP) για το μενού του γεύματος Μητσοτάκη-Ερντογάν την ερχόμενη Κυριακή, δημιουργείτε εύλογα το ερώτημα: γιατί πάει ο Έλληνας πρωθυπουργός έχοντας μάλιστα και την υποστήριξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

Από: militaire.gr

Πρέπει να γίνει η συνάντηση επειδή μας το ζητάει κάποιος τρίτος;

Σύμφωνα με τον Τσελίκ ο Ερντογάν θα θέσει προς συζήτηση τα πάντα!

Είπε συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα μετέδωσε η Μαρία Ζαχαράκη, ανταποκρίτρια του Open στην Τουρκία:

«Ο φάκελος της Ελλάδας είναι περιεκτικός, είναι μεγάλος φάκελος. Υπάρχουν πολλά ζητήματα, από τις έρευνες φυσικού αερίου μέχρι το θέμα του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου…Τελευταία η Ελλάδα βλέπουμε ότι προσπαθεί τα διμερή ζητήματα που χρήζουν επίλυσης να τα αναγάγει σε τουρκο-ευρωπαϊκά θέματα, αλλά είναι εξαιρετικά λάθος αυτή η προσέγγιση. Η Ελλάδα πρέπει να το καταλάβει αυτό. Είμαστε γείτονες, ζούμε μαζί και αυτά τα ζητήματα εμείς μπορούμε να τα λύσουμε…Η ευαισθησία που έχει η Τουρκία για τη Γαλάζια Πατρίδα δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ή να επικριθεί.

Ο φάκελος περιλαμβάνει από το θέμα της υφαλοκρηπίδας μέχρι και τη στρατιωτικοποίηση των νησιών εκ μέρους της Ελλάδας και όλα αυτά θα συζητηθούν φυσικά. Γ

Φυσικά υπάρχει το ζήτημα της ΤΔΒΚ και το άνοιγμα των Βαρωσίων. Η Ελλάδα και Ε/Κ πλευρά συνεχίζουν την απέλπιδα εκστρατεία

Η ΤΔΒΚ είναι κυρίαρχο κράτος και πρέπει να επιδεικνύουν σεβασμό. Οι διαπραγματεύσεις πρέπει να γίνουν στη βάση των δύο κρατών.

Τρυπάει βάρκες μεταναστών/προσφύγων από τη Συρία, από την Ανατολική Μεσόγειο, τους υποβάλει σε βασανιστήρια.

Κι αυτά γίνονται μπροστά στα μάτια του κόσμου. Πρέπει να σταματήσει να θέτει υπό αμφισβήτηση τα δικαιώματα της Τουρκίας στη Γαλάζια Πατρίδα.

Όπως είπα είναι μεγάλος ο φάκελος, υπάρχουν μηχανισμοί που λειτουργούν αλλά δεν χρειάζεται να κρύβουμε τις διαφορές μας πλέον, γι’ αυτό το λόγο όλα αυτά τα ζητήματα θα συζητηθούν αναλυτικά σε αυτή τη συνάντηση που θα γίνει.

Ο πρόεδρός μας φυσικά εδώ και καιρό δίνει ηχηρά μηνύματα σε αυτό το θέμα. Η πολιτική μας θα εξηγηθεί για άλλη μια φορά στον Έλληνα πρωθυπουργό», σημείωσε ο Ομέρ Τσελίκ».

Ακόμη και κάποια από αυτά τα θέματα να τεθούν από τον Ερντογάν, υπάρχει θέμα! Θέμα για την ξαφνική επιθυμία του πρωθυπουργού να δει τον Ερντογάν! Θέμα και για τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν αντιτίθεται αρκεί όπως λέει να γίνει ουσιαστική συζήτηση:

«Η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο, ειδικά σε μια περίοδο παγκόσμιας αποσταθεροποίησης, είναι επιβεβλημένη και ως εκ τούτου, εάν επιβεβαιωθεί, αποτελεί θετική εξέλιξη», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείο Τύπου.

«Ας ελπίσουμε ότι θα αποτελέσει και μια ευκαιρία για ουσιαστικό διάλογο, με σαφείς κόκκινες γραμμές, με άμεσο στόχο τη μείωση της έντασης και απώτερο σκοπό την προσφυγή στη Χάγη για υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

Μα δε θα συζητηθεί ένα θέμα όπως προκύπτει από τις δηλώσεις Τσελίκ, δηλώσεις που προφανώς δεν έγιναν χωρίς την έγκριση Ερντογάν.

Υπάρχει και ένα ακόμη ζήτημα με την ξαφνική επιθυμία να δούμε τον Ερντογάν. Η συνάντηση γίνεται την περίοδο που η Αθήνα έχει ταυτίσει τον αναθεωρητισμό του Πούτιν με αυτόν του Ερντογάν. Είναι σα να φοβόμαστε ότι «κάτι θα μας κάνει η Τουρκία»! Κι αυτό είναι το χειρότερο μήνυμα που μπορούμε να στείλουμε αυτή την περίοδο στον Ερντογάν.

Ο καθηγητής Κώστας Λάβδας που είναι υπέρ των ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας με την Τουρκία, είπε στη συνέντευξη του στο Militaire.gr ότι στην Ουκρανία «η αποτροπή δεν λειτούργησε» και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε τώρα. Αν επιμένουμε να κάνουμε συγκρίσεις με όσα συμβαίνουν μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ας κρατήσουμε αυτό το μάθημα κι όχι να βάζουμε στη θέση της Ρωσίας την Τουρκία!

Η Ελλάδα δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε κανέναν, ειδικά στους «συμμάχους» της που πολλάκις έχουν δείξει ότι δε δίνουν δεκάρα για όσα υφίσταται η Ελλάδα από την τουρκική επιθετικότητα. Δεν είναι υποχρεωμένη πολύ περισσότερο να παριστάνει το «υπάκουο κολεγιόπαιδο» που κάνει πάντα ότι του λένε «οι μεγάλοι». Η συμπεριφορά της Τουρκίας είναι απαράδεκτη , εχθρική , επιθετική. Η Ελλάδα έχει κάθε λόγο ακόμη και να συζητά με ένα τέτοιο κράτος πόσο μάλλον να …γευματίζει μαζί του! Είναι πολύ πιθανό το μενού να περιλαμβάνει την Ελλάδα!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail