Θωρακίζουν τον Έβρο – Ανησυχούν την κυβέρνηση οι επεκτατικές βλέψεις της Άγκυρας

-Αύξηση των στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα – Προμήθεια πολεμικού εξοπλισμού

Στην ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας στην περιοχή του Έβρου θα προχωρήσει σταδιακά η κυβέρνηση, υπό τον… φόβο των επεκτατικών βλέψεων της Τουρκίας. Η σχετική απόφαση έχει ληφθεί εδώ και πολύ καιρό, ωστόσο μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις αποφασίσθηκε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να συντμηθεί ο χρόνος υλοποίησης των σχεδιασμών.

Από: Το Παρόν

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ήρθε να ανατρέψει όλες τις διεθνείς παραδοχές περί του απαραβίαστου των εθνικών συνόρων και της εδαφικής ακεραιότητας. Μετά τα πρόσφατα γεγονότα τίποτα πλέον δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο και… αδιατάρακτο.

Μπορεί κάλλιστα μια χώρα, προβάλλοντας τον όποιο ισχυρισμό και με το οιοδήποτε πρόσχημα, να εισβάλλει στο έδαφος γειτονικής χώρας. Υπό αυτό το πρίσμα, στην κυβέρνηση θα προχωρήσουν στην αύξηση των στρατιωτικών δυνάμεων που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου. Δυνάμεων ικανών να αντιμετωπίσουν και να αποκρούσουν οποιαδήποτε επιθετική (εχθρική) ενέργεια από την πλευρά της Τουρκίας, η οποία με πρόσχημα τη μειονότητα θα μπορούσε να επιχειρήσει κάτι σε βάρος της χώρας μας. Παράλληλα η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων που βρίσκονται ήδη στην περιοχή αλλά και στην προμήθεια νέων και πιο σύγχρονων εξοπλισμών.

Τη σχετική προαναγγελία είχε κάνει προ ολίγων εβδομάδων, μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος, στη συζήτηση για την κύρωση της προμήθειας των αεροσκαφών Rafale.

Ο ρόλος των ΗΠΑ
Στην κυβέρνηση δεν έχουν ψευδαισθήσεις ως προς τις επιδιώξεις και τις προθέσεις της Άγκυρας. Θεωρούν ότι αν διαμορφωθούν οι συνθήκες δεν θα χάσει την… ευκαιρία για να εγείρει στην πράξη τις διεκδικήσεις της έναντι της Ελλάδας. Μοναδικός… λόγος εφησυχασμού στις τάξεις της κυβέρνησης η έντονη δραστηριότητα που αναπτύσσουν τα τελευταία χρόνια στην περιοχή οι Ηνωμένες Πολιτείες με βάση την Αλεξανδρούπολη.

Δραστηριότητα σε πολλά επίπεδα, που συνεχώς αναβαθμίζεται, σε βαθμό τέτοιο που ο Έβρος να καταστεί κομβικό σημείο για τα αμερικανικά συμφέροντα. «Θα το σκεφτούν καλά οι Τούρκοι πριν επιχειρήσουν οτιδήποτε στην περιοχή», υπογραμμίζουν παράγοντες του Ελληνικού Πενταγώνου.

Όπως και να έχει πάντως, οι αποφάσεις για την ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας στον Έβρο έχουν ληφθεί και θα υλοποιηθούν με ρυθμούς πιο ταχείς από ό,τι είχε αρχικά σχεδιαστεί. Και αυτό ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθούν οι συνομιλίες στο υψηλότερο επίπεδο, όπως η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη με τον Τ. Ερ­ντογάν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail