Γιατί δεν πρέπει να τρώτε πικάντικα φαγητά πριν πάτε για ύπνο

Ποια τρόφιμα πρέπει να αποφεύγετε

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση πικάντικων φαγητών πολύ κοντά στην ώρα του ύπνου μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ικανότητά σας να κοιμηθείτε.

Από: news.gr

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Psychophysiology διαπίστωσε ότι η κατανάλωση σάλτσας Tobasco είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια ύπνου για αρκετούς σε υγιείς νεαρούς άνδρες.

Οι συγγραφείς της μελέτης πίστευαν ότι αυτό οφείλεται στο ότι η κατανάλωση πικάντικων τροφών μπορεί να αυξήσει τη θερμοκρασία του σώματος και επομένως να σας δυσκολέψει να χαλαρώσετε τη νύχτα. Αυτή η θεωρία έχει υποστηριχθεί και από άλλες μελέτες, συμπεριλαμβανομένης μιας μελέτης του 2008 που εξέτασε τη σχέση μεταξύ αϋπνίας και θερμοκρασίας σώματος.

Η κατανάλωση πικάντικων φαγητών το βράδυ μπορεί επίσης να προκαλέσει καούρα, η οποία μπορεί να διαταράξει τον ύπνο σας. Η καούρα εμφανίζεται όταν η τροφή από το στομάχι πηγαίνει πίσω στον οισοφάγο, δημιουργώντας αίσθημα καύσου.

Άλλα τρόφιμα που καλό είναι να αποφεύγετε πριν τον ύπνο

Τα πικάντικα τρόφιμα δεν είναι τα μόνα που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τον ύπνο σας.

Οποιοδήποτε τρόφιμο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη θα αυξήσει τα επίπεδα ινσουλίνης και θα σας δώσει μια γρήγορη ώθηση ενέργειας. Και αν αυτό σας συμβεί πριν πέσετε για ύπνο, μπορεί να δυσκολευτείτε να αποκοιμηθείτε.

Γενικά, είναι καλή ιδέα πριν κοιμηθείτε να αποφεύγετε οποιαδήποτε τροφή σας προκαλεί ναυτία ή νευρικότητα. Αν σας αρέσει να τσιμπολογάτε το βράδυ, μερικές από τις καλύτερες τροφές για κατανάλωση είναι οι ξηροί καρποί και τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα οποία περιέχουν όλες τις ενώσεις που μπορούν να σας χαλαρώσουν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail