Η… ακρίβεια της επιταγής έκανε τα νοικοκυριά ζητιάνους

Η επιστροφή στη φτώχεια, ο άθλος της κυβέρνησης

-Το 43,6% λέει ότι το μηνιαίο εισόδημά του φτάνει μόνο για 19 μέρες

Από: Το Παρόν - Μάκης Κουρής

Φως στον ορίζοντα για την επιβίωσή τους δεν βλέπουν πουθενά, σε Δύση και Ανατολή, τα νοικοκυριά αλλά και πολλές επιχειρήσεις… Σκοτάδι σκεπάζει την κάθε μέρα. Με χίλιες προσπάθειες παλεύει η νοικοκυρά, κόβοντας ό,τι μπορεί από δω κι από κει, για να υπάρχει κάτι πάνω στο τραπέζι, να περάσει κι αυτή η μέρα.

Δουλειά δεν υπάρχει, τα λουκέτα όλο και αυξάνονται, το μεροκάματο περιορίζεται. Το ομολογεί και το Μαξίμου. Δεν είναι… αόμματος ο πρωθυπουργός. Όλα στενεύουν… Με τις ανατιμήσεις να έχουν γίνει καθημερινή ρουτίνα. Το πετρέλαιο ακριβαίνει βδομάδα με τη βδομάδα και στο σπίτι η μόνη επιλογή είναι… η κουβέρτα.

Και δεν ακριβαίνει μόνο το πετρέλαιο… Οι αυξήσεις των τιμών είναι σχεδόν καθημερινές, την ώρα που στο σπίτι μπαίνουν όλο και λιγότερα από τη δούλεψη του νοικοκύρη και των παιδιών. Ακόμη και το ψωμί έχει ακριβύνει. Στις κυριακάτικες εφημερίδες ήταν αναρτημένες οι αυξήσεις, που δεν χωρούν στο καλάθι του νοικοκυριού. Μια μικρή γεύση, για τους πολίτες που μπορεί να μη βλέπουν ανατιμήσεις: Στα ζυμαρικά η αύξηση είναι 11,9%, στο αλεύρι 4,68%, στο ελαιόλαδο 4,43%, στις βρεφικές τροφές 5,14%, στα λαχανικά 15,2%, στο αρνί και στο κατσίκι 14,4%, με τον χορό να μην έχει τελειωμό… Η δε μέση αύξηση είναι πάνω από 10%!

Όσο για τα καύσιμα, έχουν σκαρφαλώσει πολύ ψηλά: το φυσικό αέριο αυξήθηκε κατά 78,5%, το ηλεκτρικό ρεύμα κατά 71,4%, το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 41,5%, τα καύσιμα και τα λιπαντικά κατά 23,2%.

Και ενώ το… πάρτι των ανατιμήσεων δεν έχει τελειωμό, το 43,6% των νοικοκυριών δηλώνει ότι το μηνιαίο εισόδημά του δεν φτάνει για ολόκληρο τον μήνα αλλά μόνο για 19 ημέρες, ενώ για το 11,5% των νοικοκυριών δεν επαρκεί για να καλύψει ούτε τις βασικές του ανάγκες.

Ως προς τις δαπάνες, το 65,1% των νοικοκυριών αναγκάστηκε να αυξήσει τις δαπάνες του για 11 λογαριασμούς σπιτιού, το 52,8% για είδη διατροφής, το 51,9% για θέρμανση και το 34,7% για υγεία και φάρμακα.
Σίγουρα η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα θριαμβολογεί για τον άθλο της… Την επιστροφή στη φτώχεια…

ΥΓ.: Μόλις 72 ευρώ θα είναι η επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος για τον Απρίλιο. Μήπως είναι πολλά, κύριε πρωθυπουργέ;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail