Ο πρόεδρος της Νότιας Οσετίας ανακοίνωσε την πρόθεση της χώρας να ενταχθεί στη Ρωσική Ομοσπονδία

Ο πρόεδρος της Νότιας Οσετίας, Ανατόλι Μπιμπίλοφ, δήλωσε ότι η δημοκρατία σκοπεύει να λάβει νομικά μέτρα στο εγγύς μέλλον για να ξεκινήσει τη διαδικασία ένταξης στη Ρωσία, σύμφωνα με ρωσικά δημοσιεύματα.

Από: echedoros-a.gr

Τη δήλωση του Μπιμπίλοφ επικαλέστηκε το Γραφείο Τύπου του κόμματος «Ενωμένη Ρωσία» σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη.

«Πιστεύω ότι η ενοποίηση με τη Ρωσία είναι ο στρατηγικός μας στόχος. Ο δρόμος μας. Οι φιλοδοξίες του λαού. Και θα προχωρήσουμε σε αυτό το μονοπάτι. Θα λάβουμε τα κατάλληλα νομικά μέτρα στο εγγύς μέλλον. Η Δημοκρατία της Νότιας Οσετίας θα είναι μέρος της ιστορικής πατρίδας - τη Ρωσία», - αναφέρει στη δήλωση.

Σύμφωνα με τον Μπιμπίλοφ, ο Οσετιακός λαός είναι διχασμένος και ο ιστορικός και στρατηγικός του στόχος είναι η «ενοποίηση στο πλαίσιο ενός κράτους».

«Αυτό το κράτος είναι η Ρωσική Ομοσπονδία», τόνισε ο Μπιμπίλοφ.

«Ο λαός μας έχει θέσει επανειλημμένα αυτόν τον στόχο, είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε πραγματικότητα το αιώνιο όνειρό μας το 2014, όταν η Κριμαία επέστρεψε στο λιμάνι της. Χάσαμε τότε την ευκαιρία μας, αλλά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβεί ξανά», πρόσθεσε.

interfax.ru, rbc.ru,
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail