Απαγόρευσαν τα μπαλέτα Μπολσόι, αλλά όχι τα τουρκικά σήριαλ

200 χρόνια μετά την εθνεγερσία, περιήλθαμε υπό τουρκική κατοχή

Σάλο έχει προκαλέσει τα τελευταία 24ωρα η υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη με την απόφασή της να ακυρώσει την παράσταση με τους χορευτές των μπαλέτων του Μπολσόι, «Η Λίμνη των Κύκνων», την μουσική της οποίας συνέθεσε ο Τσαϊκόφσκι, εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, λες και φταίνε οι καλλιτέχνες για ότι συμβαίνει.

Από: newsbreak.gr

Η απόφαση έγινε με πρόσχημα την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα όμως, η Τουρκία έχει προβεί σε μία σειρά προκλήσεων πολεμικού τύπου, οι οποίες αμφισβητούν ευθέως όχι μόνο την εθνική μας κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, αλλά συνιστούν και προαναγγελία εισβολής σε μεγάλα ελληνικά νησιά.

Ταυτόχρονα, η Τουρκία διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας σε πέντε διαφορετικά μέτωπα. Στην Συρία, όπου έχει προκαλέσει την γενοκτονία του συριακού λαού, στο βόρειο Ιράκ όπου έχει προκαλέσει την γενοκτονία των Κούρδων και τον γεζιντί, στην Λιβύη όπου έχει προκαλέσει την αλληλοσφαγή του λαού της Λιβύης ενώ παρεμποδίζει συστηματικά την διενέργεια δημοκρατικών εκλογών παρά τις αποφάσεις της διεθνούς κοινότητας και στο Ναγκόρνο Καραμπάχ όπου προκάλεσε την εθνοκάθαρση των Αρμενίων.

Διευρύνει τον Αττίλα στην Κύπρο, εισβάλλοντας στα Βαρώσια, όπου μάλιστα η Κύπρος είναι μέλος της ευρωπαΐκής ένωσης και μάλιστα του σκληρού πυρήνα αυτής, της ευρωζώνης.

Μιλάμε λοιπόν για ένα κράτος – εγκληματία πολέμου. Ένα κράτος – εχθρό της ανθρωπότητας.

Η κυβέρνηση λοιπόν που απαγόρευσε τα Μπολσόι, δεν έλαβε κανένα αντίστοιχο μετρό κατά της Τουρκίας, παρά τις πολλαπλάσιες θηριωδίες.

Η κυβέρνηση δεν απαγόρευσε πότε τα τούρκικα σήριαλ τα οποία μάλιστα επίσημα, αποτελούν τον μοχλό της τουρκικής προπαγάνδας. Σε αντίθεση με τα Μπολσόι που είναι μία ύψιστη έκφραση πολιτισμού. Κυρίως όμως, η κυβέρνηση δεν απαγόρευσε την εμπλοκή του συμβούλου του Ερντογάν σε θέματα προπαγάνδας, Ατζούν Ιλιτζαλί στο ελληνικό μιντιακό τοπίο.

Μιλάμε για τον άνθρωπο που υποστήριξε με την προπαγάνδα του τα τούρκικα εγκλήματα στην βόρεια Συρία και το βόρειο Ιράκ. Και όμως, η κυβέρνηση ανέχεται την εμπλοκή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι και την προβολή του τηλεπαιχνιδιού Survivor.

Υπάρχουν λοιπόν τα εγκλήματα πολέμου και υπάρχουν τα εγκλήματα κατά του πολιτισμού, τα οποία ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου.

Η κυβέρνηση απαγορεύοντας τα Μπολσόι και επιτρέποντας την προβολή των τουρκικών σίριαλ και της τουρκικής προπαγάνδας, διαπράττει ένα έγκλημα κατά του πολιτισμού.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail