Ιταλός αναλυτής: Μισή καταστροφή για την Τουρκία η επικράτηση της Ρωσίας στον βόρειο Εύξεινο Πόντο

Σε ιταλική εκπομπή ακούμε τον Ιταλό αναλυτή Ντανιέλε Σαντόρο να λέει ΚΑΙ τα εξής:

Υπάρχει πιθανότητα η Ρωσία να κυριαρχήσει στις Βόρειες ακτές του Ευξείνου Πόντου και να διευρύνει εκεί την κυριαρχία της. Ο Εύξεινος Πόντος είναι μία περιοχή στην οποία έστω και εν μέρει η Τουρκία έχει λόγο. Εκτός από τον Καύκασο, εδώ είναι η βασική περιοχή της αντίθεσης και των συγκρούσεων επί τέσσερις αιώνες ανάμεσα σε Τουρκία και Ρωσία. 

Από: Τουρκικά Νέα

Αν η Ρωσία κλείσει την πρόσβαση στη θάλασσα για την Ουκρανία και πετύχει να κυριαρχήσει στις Βόρειες ακτές του Ευξείνου Πόντου θα είναι σίγουρα μία μισή καταστροφή για την Τουρκία . Η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι κάτι μπορεί να προκαλέσει αποτελέσματα που επηρεάζουν απευθείας τα εθνικά συμφέροντα και την ασφάλεια της Τουρκίας. Μην ξεχνάτε πως η Τουρκία τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει πολύ βαθιά σχέση με την Ουκρανία ενώ είναι επωφελές να θυμηθούμε ότι τα τρίτης γενιάς τουρκικά drone χρησιμοποιούν κινητήρα ουκρανικής κατασκευής.

Στην πραγματικότητα η Τουρκία είναι η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ που δεν έχει εφαρμόσει κυρώσεις κατά της Ρωσίας και διατηρεί ανοιχτό τον εναέριο χώρο της για τους Ρώσους. Αυτή η ισορροπημένη στάση που συνεχίζει η Τουρκία από τη μία μεριά επιτρέπει να διατηρεί την εμπιστοσύνη των Ουκρανών. Ενώ ταυτόχρονα το να διατηρεί τις επαφές με το Κρεμλίνο είναι προς όφελος και των ΗΠΑ και αρκετών ευρωπαϊκών χωρών. 

Αλλά σίγουρα στην Άγκυρα υπάρχει μία πολύ βαθιά ανησυχία. Διότι είναι ξεκάθαρο ότι σε περίπτωση που ο Εύξεινος Πόντος καταστεί μία ρωσική λίμνη αυτό θα αυξήσει την πίεση την ρωσική πίεση για τα στενά. Στον Εύξεινο Πόντο η μόνη έξοδος της Ρωσίας είναι τα στενά της Κωνσταντινούπολης και τα στενά του Τσανάκκαλε. Η Τουρκία αποφάσισε να κλείσει τα στενά για όλα τα πολεμικά πλοία συμπεριλαμβανομένων και αυτών της Ρωσίας. Είναι ξεκάθαρο πως όπως συνέβαινε στην περίοδο του ψυχρού πολέμου η Ρωσία θα καταστεί στον Εύξεινο Πόντο μία κυρίαρχη δύναμη. Η συνεχιζόμενη επί τουλάχιστον τέσσερις αιώνες σύγκρουση μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας για τα στενά θα αυξηθεί πολύ¨

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail