Μέχρι πότε θα συνεχιστεί το «κυνήγι των ανεμβολίαστων» - Ποια σενάρια εξετάζει η κυβέρνηση

Μέχρι και τη διατήρηση των ακραίων περιοριστικών μέτρων για όσους δεν έχουν κάνει εμβόλια ακόμη και το Καλοκαίρι ζητούν οι πιο σκληροί «ειδικοί» - Ποια σενάρια προτείνουν οι πιο «διαλλακτικοί» - Ενώ σε πολλά κράτη της Ευρώπης το πιστοποιητικό εμβολιασμού καταργήθηκε, οι «άριστοι» του Μητσοτάκη στερούν από την εστίαση και τον πολιτισμό περισσότερους από 3,12 εκατ. καταναλωτές

Από: antinews.gr

Την ώρα που σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες το πιστοποιητικό εμβολιασμού έχει καταργηθεί και στις περισσότερες έχουν μειωθεί τα περιοριστικά μέτρα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με τους «τηλε – ειδικούς» της να προτείνουν -μοιάζοντας να μη θέλουν να χάσουν τα προνόμιά τους- να συνεχιστεί το άγριο «κυνήγι των ανεμβολίαστων», προσανατολίζεται στην άρση του «lockdown» για όσους δεν έκαναν εμβόλια, ακόμη και προς το τέλος Μαΐου! Αντί δηλαδή, οι «άριστοι» του Κυριάκου να επιτρέψουν να λειτουργήσουν οι «ισοπεδωμένοι» οικονομικά κλάδοι της εστίασης, του θεάματος και του πολιτισμού με μέτρα μεν, αλλά με το σύνολο δε των καταναλωτών να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες τους, εμμένουν στο «πλάνο εξόντωσης» αυτών των επιχειρήσεων στερώντας τους σε μια εξαιρετικά δύσκολη, λόγω και της ακρίβειας, στιγμή, τουλάχιστον 3,12 εκατ. πελάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «ειδικοί» της κυβέρνησης Μητσοτάκη φαίνεται ότι έχουν προτείνει 3 σενάρια, τα οποία έχουν ως εξής:

1) Οι πιο σκληροί θεωρούν ότι τα περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους (τουλάχιστον 2 με 3 rapid test την εβδομάδα και διατήρηση του προστίμου των 100 ευρώ για όσους άνω των 60 ετών δεν έχουν κάνει εμβόλια) να διατηρηθούν και το Καλοκαίρι.

2) Οι πιο μετριοπαθείς φέρονται ότι προτείνουν να καταργηθούν τα περισσότερα μέτρα, με τα υποχρεωτικά rapid test να διατηρούνται και να «παγώνει» το μέτρο της επιβολής προστίμου 100 ευρώ για όσους είναι άνω των 60 ετών, μέσα στο χρονικό διάστημα μεταξύ 1ης και 31ης Μαΐου.

3) Οι πιο «διαλλακτικοί» προτείνουν να επανέλθει η κανονικότητα και για τους ανεμβολίαστους και να μπορούν να έχουν πρόσβαση στην εστίαση και στον πολιτισμό χωρίς περιοριστικά μέτρα, από τη Μεγάλη Εβδομάδα, δηλαδή από τις 18 Απριλίου 2022.

Το Μέγαρο Μαξίμου και οι συναρμόδιοι «άριστοι» υπουργοί φαίνεται ότι θα καταλήξουν σε έναν συνδυασμό αυτών των σεναρίων. Στόχος τους είναι να υπάρξει μια χαλάρωση για τους ανεμβολίαστους, διατηρώντας όμως ένα πλαίσιο το οποίο θα λειτουργήσει σαν «γέφυρα» με το Φθινόπωρο, οπότε θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι το «κυνήγι των ανεμβολίαστων» θα συνεχιστεί, με ακόμη πιο άγρια σε βάρος τους μέτρα.

Οι προτάσεις θα συζητηθούν την Τετάρτη 30 Μαρτίου και οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν, στο σύνολό τους, εντός των αμέσως επόμενων εβδομάδων. Ωστόσο, η επιθυμία του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, την ώρα που οι νέες παραλλαγές του κορονοϊού φαίνεται να ολοκληρώνουν την πανδημία που ταλαιπώρησε τη διεθνή κοινότητα τα τελευταία 2 χρόνια, να συνεχιστεί και μετά το Καλοκαίρι η «καταδίωξη» όσων αρνούνται να κάνουν εμβόλια, στερεί στην πιο δύσκολη περίοδο των τελευταίων ετών εκατοντάδες χιλιάδες καταναλωτές από τους κλάδους της εστίασης, του τουρισμού, του θεάματος και του πολιτισμού.

Συγκεκριμένα, τουλάχιστον 3,12 εκατ. πολίτες δεν έχουν κάνει καμία δόση ενώ διαρκώς αυξάνεται και ο αριθμός όσων έκαναν τις πρώτες 2 δόσεις αλλά δεν προχωρούν στην πραγματοποίηση της «αναμνηστικής» (3ης δόσης) και δε θεωρούνται εμβολιασμένοι. Στη συντριπτική πλειονότητα τους, όσοι και όσες θεωρούνται ανεμβολίαστοι και ανεμβολίαστες έχουν σταματήσει να μεταβαίνουν σε κέντρα εστίασης αλλά και σε θεάματα και παραστάσεις, στερώντας από τις επιχειρήσεις αυτών των κλάδων μια σημαντική οικονομική στήριξη.

Και ενώ στην Ελλάδα η κυβέρνηση των «αρίστων», επιχειρώντας να διατηρήσει το πλαίσιο διχασμού της κοινωνίας για να συνεχιστεί και μετά τους θερμούς καλοκαιρινούς μήνες το «κυνήγι των ανεμβολίαστων», σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες τα μέτρα έχουν καταργηθεί αφού το επιτρέπουν τα δεδομένα της φθίνουσας πανδημίας και το έχουν ανάγκη οι επιχειρήσεις τους. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού ήδη αποτελεί παρελθόν στην Ουγγαρία, στην Ισλανδία, στην Ιρλανδία, στη Νορβηγία, στη Ρουμανία και στη Σλοβενία. Επίσης, στη Γερμανία, στη Γαλλία και στην Ιταλία ήδη έχει καταργηθεί μια σειρά περιοριστικών μέτρων για τους ανεμβολίαστους και ειδικά για τους επισκέπτες τους από το εξωτερικό δεν απαιτείται ούτε πιστοποιητικό, ούτε επίδειξη αρνητικού τεστ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail