Οι ΗΠΑ απέρριψαν την πρόταση της Πολωνίας για τα 28 MiG-29 - Δεν μπορεί να υποστηριχθεί

Freepen.gr - Το Πεντάγωνο απέρριψε το σχέδιο της Πολωνίας να παραδώσει στις ΗΠΑ τα μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 για να ενισχύσουν τον αγώνα της Ουκρανίας εναντίον της Ρωσίας, καθώς αξιωματούχοι της Μόσχας δήλωσαν έτοιμοι να παράσχουν ανθρωπιστικούς διαδρόμους το πρωί της Τετάρτης για τους ανθρώπους που εγκαταλείπουν το Κίεβο και τέσσερις άλλες πόλεις.

Η Ουάσιγκτον φάνηκε έκπληκτη από την ανακοίνωση του Πολωνού υπουργού Εξωτερικών, Zbigniew Rau, ο οποίος είπε την Τρίτη πως η κυβέρνησή του ήταν «έτοιμη να αναπτύξει – άμεσα και δωρεάν – όλα τα αεροσκάφη MiG-29 στην αεροπορική βάση Ramstein και να τα θέσει στη διάθεση του η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής».

Το Πεντάγωνο φάνηκε να απορρίπτει την πρόταση, λέγοντας ότι δεν ήταν «υποστηρίξιμη».

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ είπε ότι η προοπτική των αεριωθούμενων αεροσκαφών που αναχωρούν από τη βάση στη Γερμανία «να πετάξουν στον εναέριο χώρο που αμφισβητείται με τη Ρωσία πάνω από την Ουκρανία εγείρει σοβαρές ανησυχίες για ολόκληρη τη συμμαχία του ΝΑΤΟ».

«Θα συνεχίσουμε να διαβουλευόμαστε με την Πολωνία και τους άλλους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ για αυτό το ζήτημα και τις δύσκολες υλικοτεχνικές προκλήσεις που παρουσιάζει, αλλά δεν πιστεύουμε ότι η πρόταση της Πολωνίας είναι βάσιμη», δήλωσε ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου.
 
Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail