Ημικρανίες: Οι καλύτερες τροφές για πρόληψη και ανακούφιση

Όποιος πάσχει από ημικρανίες ξέρει πόσο αφόρητος και επίμονος είναι ο πόνος. Η σωστή διατροφή μπορεί να βοηθήσει τόσο στην πρόληψη όσο και στην ανακούφιση των ημικρανιών αλλά και των πονοκεφάλων.

Από: mothersblog.gr

Ορισμένα τρόφιμα πιστεύεται ότι συμβάλουν στην αντιμετώπιση του πόνου της ημικρανίας και ορισμένα στην πρόληψη. Το φαγητό είναι το καλύτερο φάρμακο και, στην περίπτωση της ημικρανίας, θα πρέπει να γνωρίζετε τι πρέπει να τρώτε και πότε να το τρώτε.
 
Πράσινα λαχανικά

Τα πράσινα λαχανικά είναι πολύ ωφέλιμα για τον οργανισμό, επομένως, θα πρέπει να αποτελούν σημαντικό μέρος της διατροφής σας. Τα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι, το λάχανο και το μπρόκολο είναι πλούσια σε μαγνήσιο, βιταμίνη Β και φυλλικό οξύ και ανακουφίζουν τους πόνους της ημικρανίας. Ειδικά το μπρόκολο και τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για τις γυναίκες επειδή επηρεάζουν άμεσα τα επίπεδα οιστρογόνων.

Μανιτάρια

Τα μανιτάρια είναι μια εξαιρετική πηγή ριβοφλαβίνης ( γνωστή επίσης ως Β2). Είναι κατάλληλα για το έντερο και έχει επίσης αποδειχθεί ότι βοηθούν στην αντιμετώπιση προβλημάτων κεφαλαλγίας -ημικρανίας. Μερικές φορές, προβλήματα με το έντερο, όπως η χαμηλότερη απορρόφηση στο κάτω μέρος του εντέρου, μπορούν επίσης να προκαλέσουν πονοκεφάλους. Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ριβοφλαβίνη, όπως τα μανιτάρια, οι ξηροί καρποί και τα αυγά είναι απαραίτητα, επειδή πιστεύεται ότι είναι αποτελεσματικά στην πρόληψη των πονοκεφάλων.
 
Μπανάνες

Οι μπανάνες είναι μια εξαιρετική πηγή μαγνησίου και παίζει ουσιαστικό ρόλο στην καταπολέμηση της ημικρανίας ενώ έχει ηρεμιστική επίδραση στους πονοκεφάλους. Περιέχουν περίπου 74% νερό, ενυδατώνοντας παράλληλα τον οργανισμό.
 
Μαύρη σοκολάτα


Το μαγνήσιο είναι πιθανώς ένα από τα βασικά θρεπτικά συστατικά που μπορεί δυνητικά να καταπολεμήσει τα συμπτώματα της ημικρανίας. Η μαύρη σοκολάτα είναι πλούσια σε μαγνήσιο και αυτό μπορεί να συμβάλει στη χαλάρωση και στη μείωση του στρες.

Νερό


Το νερό είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία του οργανισμού σας καθώς η αφυδάτωση είναι μια από τις κύριες αιτίες πονοκεφάλου. Η διατήρηση της καλής ενυδάτωσης μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τη διάρκεια, τη σοβαρότητα του πόνου και τη συχνότητα τόσο των ημικρανιών όσο και των πονοκεφάλων.

Πηγή: femina.in

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail