Στην Ευρώπη αίρονται τα μέτρα, στην Ελλάδα μάς έχουν… αιχμάλωτους!

Με εντολή Μητσοτάκη πρόστιμα και τιμωρίες

Η μία χώρα μετά την άλλη σταματά τους περιορισμούς και επιστρέφει στην -με νόημα- κανονικότητα, και όχι στη «δήθεν κανονικότητα» του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης οδεύουν σταδιακά προς την άρση όλων των περιορισμών της πανδημίας. Ελάχιστες πλέον διατηρούν ακόμη τις μάσκες.

Από: newsbreak.gr

Σουηδία και Βρετανία αποφάσισαν αυτήν την εβδομάδα να άρουν τους περισσότερους περιορισμούς. Η Ισπανία πέταξε τη μάσκα στους εξωτερικούς χώρους – συνεχίζει να ισχύει υποχρεωτικά για κλειστούς και χώρους με συνωστισμό – ενώ από την προηγούμενη εβδομάδα η Δανία ζει «ελεύθερη».

Τέλος σε όλα τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού αποφάσισε να βάλει και ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μάσκας και της υποχρεωτικής καραντίνας για όσους βρίσκονται θετικοί στον ιό.

Ο Τζόνσον ανέφερε στη Βουλή των Κοινοτήτων ότι θα δημοσιοποιήσει το πλήρες σχέδιο για την κατάργηση των μέτρων στις 21 Φεβρουαρίου, αλλά πρόσθεσε ότι εφόσον η «ενθαρρυντική» τάση συνεχίσει, οι περιορισμοί μπορούν να καταργηθούν στην Αγγλία τέσσερις εβδομάδες νωρίτερα από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Την ίδια στιγμή, η Σουηδία κατήργησε από την Τετάρτη σχεδόν όλους τους λίγους περιορισμούς της πανδημίας και σταμάτησε τη διεξαγωγή δωρεάν τεστ για την Covid-19, παρόλο που η πίεση στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης παραμένει υψηλή και ορισμένοι επιστήμονες απηύθυναν έκκληση για περισσότερη υπομονή στην μάχη κατά της νόσου.

Η Δανία έχει προχωρήσει σε πλήρη άρση των περιορισμών από την 1η Φεβρουαρίου. Η απόφαση ελήφθη καθώς η χώρα έχει μεγάλη εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού της και στην μικρότερη σοβαρότητα της μετάλλαξης Όμικρον. Έτσι η Δανία πετά τις μάσκες, καταργεί τα υγειονομικά πιστοποιητικά και κάθε περιορισμός στη λειτουργία των μπαρ και των εστιατορίων παύει να υπάρχει.

Τα μοναδικά που παραμένουν σε ισχύ είναι ελάχιστα περιοριστικά μέτρα για την είσοδο στη χώρα, μόνον για τους μη εμβολιασμένους επισκέπτες που φτάνουν στη Δανία από μια χώρα εκτός της ζώνης Σένγκεν.

Να σημειωθεί, ωστόσο, πως τα κρούσματα κορωνοϊού στη Δανία δεν είναι μηδαμινά, αλλά σε καθημερινή βάση πλησιάζουν τα 40.000 με 50.000, ήτοι ανέρχονται σε ένα επίπεδο ρεκόρ που φτάνει σχεδόν το 1% των 5,8 εκατομμυρίων κατοίκων της σκανδιναβικής χώρας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail