Ρωσικό δημοσίευμα: «Το ΝΑΤΟ προειδοποιεί για το "χειρότερο εφιάλτη" του Πούτιν»

Οι χώρες του ΝΑΤΟ είπαν ότι ο «χειρότερος εφιάλτης» του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν πρόκειται να ξεκινήσει. Η Βορειοατλαντική Συμμαχία αποφάσισε να στείλει εκατοντάδες ακόμη στρατιώτες στην Ανατολική Ευρώπη, γράφει η «Moskovskiy komsomolets».

Από: echedoros-a.gr

 Η κοινή δήλωση 30 ηγετών του ΝΑΤΟ αναφέρει: «Κανείς δεν πρέπει να εξαπατηθεί από το μπαράζ ψεμάτων της ρωσικής κυβέρνησης. Αναλαμβάνουμε τώρα μια σημαντική πρόσθετη ανάπτυξη αμυντικών δυνάμεων στο ανατολικό τμήμα της συμμαχίας.

Η απόφαση ελήφθη μετά από διαδικτυακή σύνοδο κορυφής υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Γενς Στόλτενμπεργκ.

Οι χώρες μέλη του στρατιωτικού μπλοκ είπαν ότι η Μόσχα είπε ψέματα για τις προθέσεις της. Η ρωσική «εισβολή» βρίσκεται τώρα στην τρίτη της μέρα, αλλά δεν υπάρχουν ενδείξεις διαπραγματεύσεων μεταξύ Μόσχας και Κιέβου για επίλυση της σύγκρουσης.

Σύμφωνα με το CNN , ο Ανώτατος Διοικητής του ΝΑΤΟ στρατηγός Τοντ Γουόλτερς σκοπεύει να αναπτύξει δυνάμεις ξηράς, αέρα, θάλασσας και ειδικών δυνάμεων για να υποστηρίξει τους συμμάχους.

Το τηλεοπτικό κανάλι διευκρίνισε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι δυνάμεις του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, θα σταθμεύσουν στην Ουκρανία.

Θα σταλούν στις στρατηγικές περιοχές της Ανατολικής Ευρώπης για να ηρεμήσουν τους «νευρικούς λόγω της εγγύτητας των ρωσικών στρατευμάτων» συμμάχους.

«Αυτή είναι μια ιστορική στιγμή και για πρώτη φορά η Συμμαχία θα χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις υψηλής ετοιμότητάς της για αποτροπή και άμυνα. Είναι μια ευέλικτη, αξιόπιστη δύναμη στη μάχη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους και εκμεταλλευόμαστε πλήρως την εγγενή τους ικανότητα ελιγμών», είπε ο Γουόλτερς.

Η Δύναμη Αντίδρασης του ΝΑΤΟ έχει 40.000 μαχητές. Δεν είναι ακόμη σαφές πόσοι θα σταλούν στην Ανατολική Ευρώπη.

--
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail