Θα βάλει χέρι και στις καταθέσεις των Ελλήνων ο Κυριάκος;

Όχι άλλη αριστεία!

Θα το ζήσουμε κι αυτό! Έκλεισε τις εκκλησίες, έκλεισε τα καταστήματα, είναι ο πρώτος πρωθυπουργός του νεότερου ελληνικού κράτους που απαγόρευσε την οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα σε μία δυτική οικονομία, τώρα ετοιμάζεται να βάλει χέρι και στις καταθέσεις των Ελλήνων!

Από: newsbreak.gr

Όχι, δεν ήρθαν οι μπολσεβίκοι στην Ελλάδα. Ήρθε ο Κυριάκος και η παρέα του!

Το πρωτοσέλιδο λοιπόν της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Τα Νέα, είτε είναι ένα πισώπλατο χτύπημα στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, είτε προσπαθεί να ξεπλύνει το πιο βρώμικο χτύπημα που έχει κάνει πρωθυπουργός στις περιουσίες των Ελλήνων.

Ποινικοποιούνται λοιπόν οι καταθέσεις στις τράπεζες, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Με πρόσχημα την παροχή κινήτρων για κίνηση των κεφαλαίων. Τα κεφάλαια που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να τα κινούνται οι τράπεζες για να τροφοδοτούν την πραγματική οικονομία και να γίνονται μοχλός ανάπτυξης. Διότι έτσι λειτουργεί ο καπιταλισμός εδώ και κάτι αιώνες.


 

Το σημερινό πρωτοσέλιδο

Το πιο τρομακτικό πάντως είναι – σύμφωνα με το δημοσίευμα – ότι ως παράδειγμα αναφέρεται το μοντέλο Κύπρου! Αυτό από μόνο του είναι ανατριχιαστικό. Διότι η Κύπρος έγινε η πρώτη χώρα της Ευρώπης και μάλιστα της ευρωζώνης, όπου υπήρξε κούρεμα καταθέσεων. Επιφέροντας ένα ασύλληπτο χτύπημα στην τραπεζική πίστη, προς όφελος φυσικά των γερμανικών τραπεζών που την ίδια εποχή προβαλόταν ως ένα ασφαλές λιμάνι για όσους είχαν λεφτά.

Η ιστορία αυτή έχει εξαιρετικά άσχημη οσμή. Εκτός από το χτύπημα που επιφέρει στην φιλοσοφία της αποταμίευσης, ανοίγει κερκόπορτα για νέα κερδοσκοπικά παιχνίδια των τραπεζών της βάρος των καταθετών, στην καλύτερη, για κούρεμα καταθέσεων στην χειρότερη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail