Τουρκία & Πακιστάν θα φτιάξουν δορυφόρους μαζί… Διαστημική απειλή για μας;

Η Turkish Aerospace Industries (TAI) υπέγραψε συμβόλαιο με το πακιστανικό Space and Upper Atmosphere Research Commission (SUPARCO) για την από κοινού ανάπτυξη και κατασκευή δορυφόρων. Οι δύο φίλες χώρες θα μελετήσουν από κοινού και θα αναπτύξουν νέα συστήματα “επικοινωνιών” για τους δορυφόρους.

Οι Τούρκοι έχουν κατασκευάσει δικούς τους δορυφόρους και μάλιστα έχουν προωθήσει την πώληση δορυφόρων τους στην Αργεντινή και το Ελ Σαλβαδόρ. Τώρα όμως τα πράγματα γίνονται πιο σοβαρά καθώς Τουρκία και Πακιστάν έχουν πολύ στενούς αμυντικούς δεσμούς και η συνεργασία τους στον τομέα των δορυφόρων και του διαστήματος δεν είναι καλό μήνυμα για τους αντιπάλους της Τουρκίας, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Η Τουρκία έχει προχωρήσει τεχνολογικά και δεν έχει καμία σχέση με την άποψη περί “μπουνταλάδων” που δυστυχώς ακόμα διατηρούν ακόμα ορισμένοι ιθύνοντες στην Αθήνα. Καλό είναι δε να ασχοληθεί και κάποιος στην Ελλάδα με τις τεχνολογικές εξελίξεις. Η συγκρότηση Διοίκησης Διαστήματος στο ΓΕΕΘΑ είναι ένα θετικό βήμα αλλά χρειάζεται στήριξη. 

Από: defence-point.gr

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail