Ξέφυγε ο Μπαχτσελί: «Η Ελλάδα είναι ταραξίας και υποτελές κράτος – Η ατσάλινη θέληση του Τούρκου θα τους κάψει»

AP Images

Σφοδρή επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε σήμερα ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, ο εθνικιστής ηγέτης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Από: ethnos.gr / Μαρία Ζαχαράκη - Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Μιλώντας σήμερα στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής του ομάδας, αναφέρθηκε στην κούρσα των εξοπλισμών -όπως την αποκάλεσε- της Ελλάδας, κάνοντας λόγο για παραβίαση του διεθνούς δικαίου στο Αιγαίο και για κινήσεις που δεν πρόκειται να… χωνευτούν εύκολα από την Τουρκία, ενώ σημείωσε ότι η υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Ελλάδα απειλεί την εθνική επιβίωση της Τουρκίας.
«Η απόφαση των ΗΠΑ να διατηρούν μόνιμα ένα αεροπλανοφόρο στη Μεσόγειο και να εξοπλίζουν την Ελλάδα με στρατιωτικές βάσεις, έχει φτάσει σε στάδιο που απειλεί την εθνική επιβίωση της Τουρκίας κι αυτό δεν μπορεί να εκληφθεί ως φιλία, συμμαχία ή κινήσεις καλής θέλησης.

Η κούρσα των εξοπλισμών της Ελλάδας, η παραβίαση της Λωζάνης και του διεθνούς δικαίου στο Αιγαίο, θεωρώντας την Τουρκία ως απειλή, και η παραβίαση των περιοχών της θαλάσσιας δικαιοδοσίας μας σε συντονισμό με τον ελληνο-κυπριακό τομέα στο νότο είναι πρωτόγονες κινήσεις κυριαρχίας που δεν χωνεύονται εύκολα…

Ο συνεχής οπορτουνισμός της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια δείχνει ότι προχωρά με γοργούς ρυθμούς προς το να γίνει ένα κράτος-ταραξίας.

Αυτό το έμμισθο υποτελές κράτος, που αγκαλιάζει το PKK και τους γκιουλενιστές και τους στήνει στρατόπεδα, θα πρέπει αμέσως να σταματήσει να δοκιμάζει περαιτέρω την υπομονή μας.

Το τέλος όσων ραντίζουν τις διαμάχες στο Αιγαίο είναι η απογοήτευση και το αποτέλεσμα των ανίερων φιλοδοξιών τους είναι η ήττα.
Η Ελλάδα δεν πρέπει να βασίζεται πολύ στα πολεμικά αεροσκάφη και τα πολεμικά πλοία που αγόρασε από τη Γαλλία.

Η ατσάλινη θέληση του Τούρκου θα είναι αρκετή για να κάψει τα κέντρα των αντιπάλων και να θερίσει σαν σοδειά τη βούλησή του, όπου θέλει, είτε στον αέρα, είτε στη στεριά, είτε στη θάλασσα.

Κανείς δεν πρέπει να μας κάνει επίδειξη δύναμης ούτε να μας απειλεί δειλά.

Το Αιγαίο είτε θα γίνει θάλασσα γαλήνης και ειρήνης, είτε το τουρκικό έθνος ξέρει πώς να υπογράψει μια νέα νίκη με το αίμα ή τη ζωή του.

Η πρόσφατη δήλωση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών ότι ‘πρέπει να αντισταθούμε στις τουρκικές προκλήσεις’ είναι μια χυδαία και αβάσιμη πρόκληση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Μπαχτσελί αναφέρθηκε και στο προσφυγικό λέγοντας ότι «οι πρόσφυγες που συσσωρεύονται στα σύνορα μεταξύ Λευκορωσίας και Πολωνίας, η απάνθρωπη μεταχείριση των μεταναστών από την Ελλάδα σε ξηρά και θάλασσα και η διασυνοριακή απάνθρωπη μεταχείριση των ευρωπαϊκών χωρών είναι σοβαρά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν όχι μόνο μόνο με χρήματα και με σιωπή.
Η Τουρκία είναι μια χώρα που φέρει το μέγιστο βάρος της μετανάστευσης με τις περιορισμένες ευκαιρίες της», ανέφερε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail