Μάχη για μια θέση στον Ελληνικό στόλο: Η παρουσία του Α/ΓΕΝ στη Λοριάν και η 5η κορβέτα

Μια από τις κορβέτες που κατασκευάζεονται στα ναυπηγεία της Λοριαν, δίπλα στην πρώτη φρεγάτα Belh@rra που προορίζεται για το γαλλικό ΠΝ. Πηγή: Hellasjournal

Η παρουσία δυο Ελλήνων υπουργών, του ΓΓ του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, αλλά και του Αρχηγού του ΠΝ, Αντιναυάρχου Στυλιανού Πετράκη στα ναυπηγεία της Λοριάν την εβδομάδα που έρχεται σημειολογικά ανεβάζει ιδιαίτερα τις Γαλλικές μετοχές, όχι μόνο για τη συμφωνία των Belh@rra, αλλά και στη νέα ναυμαχία των κορβέτων.

Από: hellasjournal.com - Γ.Σ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά και η πληροφορία ότι μέσα στον επόμενο μήνα δεν αποκλείεται στην πόλη της Βρετάνης να βρεθεί και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει διαδραματίσει κομβικό ρόλο στο χτίσιμο του νέου πολεμικού στόλου της χώρας καθώς έχει δείξει πως εμπιστεύεται απόλυτα τις αποφάσεις και τις προτάσεις που έχουν γίνει σε αυτόν από τον χρήστη, το ΠΝ.

Μέχρι σήμερα ο Α/ΓΕΝ έχει παραμείνει πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας-και καλά κάνει- δείχνοντας πως η δουλειά που έχει αναλάβει, δηλαδή ο σχεδιασμός για το μέλλον του ΠΝ, δεν χρειάζεται PR που αρκετοί άλλοι επιζητούν διαρκώς.

Ωστόσο την στιγμή που κόπηκαν τα πρώτα ελάσματα χάλυβα για την Ελληνική Belh@rra και ο πύργος με το SETIS είναι στη Λοριαν, δεν μπορεί να μην συνοδεύσει ο Αρχηγός τον Πολιτικό του προϊστάμενο με τον οποίο διατηρεί άψογη συνεργασία και αυτό το έχει παραδεχτεί δημοσίως ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Μαζί με τον Αντιναύαρχο Πετράκη όπως γίνεται γνωστό πως θα ταξιδέψει και ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών και Επενδύσεων, Αντιναύαρχος ε.α. Αριστείδης Αλεξοπουλος.

Οι δυο άνδρες δεν αποκλείεται να χουν τετ α τετ και στο Παρίσι, εκτός της παρουσίας τους στη Λοριάν, στο πλαίσιο των επαφών με την Γαλλική Διεύθυνση εξοπλισμών (DGA).

Η στρατιωτική ηγεσία του ΠΝ, θυμίζουν πηγές του ναυτικού Επιτελείου πως βρέθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο και στις ΗΠΑ. Και εκεί μπορεί το ταξίδι να ήταν για διαφορετικό λόγο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο Αντιναύαρχος Πετράκης δεν δέχτηκε πιέσεις για τα αμερικανικά πλοία, ακόμη και για εκείνα της λεγόμενης ενδιάμεσης λύσης. Παρόλα αυτά η τελική απόφαση και ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό έδειξε πως η πλάστιγγα έγειρε στην Γαλλική πρόταση.

Η σελίδα μας είχε γράψει ήδη από την 5η Ιανουαρίου την είδηση για την διαπραγμάτευση που αφορά την 5η κορβέτα και τις συζητήσεις για την τιμή των 1,8 δις ευρώ και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Και αυτά δείχνουν την πρόθεση των Ναυάρχων να χτιστεί ένας στόλος εξ ολοκλήρου με καινούρια πλοία από το να ρίξει βάρος σε καράβια τριάντα και βάλε ετών, όπως είναι οι φρεγάτες τύπου ΜΕΚΟ.

Οι νεότερες πληροφορίες ομιλούν για fast track αποφάσεις και στο θέμα των κορβέτων. Αποφάσεις οι οποίες δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν ακόμη και μέσα στον Φεβρουάριο, δηλαδή πριν το ταξίδι του Νίκου Παναγιωτόπουλου αλλά και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πάντως η παρουσία τόσων αξιωματούχων στη Γαλλία, σημειώνεται από στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας πως δεν έχει κλειδώσει κάτι σε σχέση με τη ναυμαχία των κορβέτων.

Πολεμικό ναυτικό και Γενική Διεύθυνση εξοπλισμών συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις με όλους τους μνηστήρες που ενδιαφέρονται για μια θέση στον Ελληνικό στόλο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail