Türkiye: Ο Πούτιν θέλει να αναβιώσει τη Ρωσική Αυτοκρατορία

Στις 21 Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, υπέγραψε νόμο για τη δημόσια περιφερειακή εξουσία.

Από: echedoros-a.gr

Σε αυτήν αναφέρεται ρητά ότι οι επικεφαλής των περιφερειών της Ρωσικής Ομοσπονδίας απαγορεύεται να αποκαλούνται πρόεδροι.

Στο έγγραφο υπήρξαν αντιρρήσεις στο Ταταρστάν, τη μοναδική περιοχή της Ρωσίας όπου ο επικεφαλής αποκαλείται πρόεδρος.

Η Τουρκία αντέδρασε έντονα στην υπογραφή αυτού του νόμου.

Μάλιστα, συντάκτης δημοσιεύματος στην τουρκική εφημερίδα «Türkiye» πιστεύει ότι οι αποφάσεις που παίρνει ο Πούτιν όσον αφορά τον τουρκόφωνο πληθυσμό είναι εξωφρενικές.

Και αυτό που συνέβη στη Δημοκρατία του Ταταρστάν, κατά τη γνώμη του, είναι μεγάλη απώλεια για τον «τουρκικό κόσμο», όπως σημειώνει η glas.ru.

Σημείωσε ότι η Ρωσία με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση, βήμα προς βήμα, προχωρά προς τον στόχο της στο δρόμο να γίνει υπερδύναμη. Ο συγγραφέας είναι εξοργισμένος που ο κόσμος απλώς το κοιτάζει και δεν προβαίνει σε καμία αντίδραση.

«Το Ταταρστάν έχει χάσει την ιδιαίτερη και αυτόνομη θέση του... Στόχος είναι να ζωντανέψει τη Ρωσική Αυτοκρατορία με αφομοιωμένους λαούς», γράφει ο συγγραφέας. 

yandex.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail