Το Κρεμλίνο δεν πιστεύει ότι η Τουρκία προσπαθεί να εδραιώσει μια νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε δεν πιστεύει ότι η Τουρκία προσπαθεί να οικοδομήσει μια νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία, αναφέρει το TASS σήμερα, 17 Δεκεμβρίου. 

Από: echedoros-a.gr

Σύμφωνα με τον Ντμίτρι Πεσκόφ, «η Ρωσία και η Τουρκία καταφέρνουν κάθε φορά να βρίσκουν αμοιβαία αποδεκτές λύσεις για τη Συρία και άλλα θέματα».

Επίσης στη συνέντευξή του στο RTVI, ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου προέδρου δήλωσε:

«Το επίπεδο οικονομικής αλληλεπίδρασης και οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας είναι μια πολύ καλή ασφάλιση έναντι των πολιτικών αναταραχών».

Χαρακτήρισε «συγκεντρωτικό κρίκο» την κατάσταση, στην οποία οι εταίροι «ενδιαφέρονται να μην χαλαρώσουν τίποτα στις διμερείς σχέσεις».

Η EADaily διαφωνεί με τα προλεγόμενα κι υπενθυμίζει ότι ο σημερινός Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το Κόμμα Δικαιοσύνης κι Ανάπτυξης εκφράζουν την ιδεολογία του νεο-οθωμανισμού, που συνεπάγεται την αποκατάσταση της τουρκικής επιρροής στα εδάφη που κάποτε ήταν μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. 

Ας μην ξεχνιέται ότι ακόμη και η κεμαλική Τουρκία προσάρτησε τη επαρχία Χατάι το 1939, και το 1974 κατέλαβε μέρος του εδάφους της Κύπρου, όπου εξακολουθεί να υπάρχει το Ψευδοκράτος ή όπως λένε οι Τούρκοι «η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», το κατοχικό δηλαδή κομμάτι που είναι εξαρτώμενο από την Άγκυρα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail