Η χώρα αυτή ζει από θαύμα

Η χώρα αυτή ζει από θαύμα. Τελικά υπάρχει θεός και είναι και Έλληνας, αλλιώς δεν εξηγείται αυτή η… τύχη που έχει η πατρίδα μας.

Από: antinews.gr

Να είναι από τη μια η κυβέρνηση που πολλές φορές δείχνει να μην μπορεί να χωρίσει δύο γαϊδουριών άχυρα. Και να έχεις από την άλλη τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ που όχι μόνο δεν είναι ικανός να ξανακυβερνήσει αλλά τελικά αποδεικνύεται και ο καλύτερος χορηγός του Μητσοτάκη.

Το πρόβλημα είναι ότι χωρίς αντιπολίτευση δεν μπορεί να υπάρξει και καλή κυβέρνηση. Χωρίς ουσιαστική κριτική η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι γουστάρει και λογαριασμό δε θα δίνει.

Έχει σημασία να δίνει λογαριασμό στους Έλληνες πολίτες. Γιατί αν δεν το κάνει αυτό τότε θα οδηγηθούμε σε ένα καθεστώς που ο καθένας θα κάνει ό,τι θέλει.

Όμως, με την περίπτωση της πανδημίας τα πράγματα είναι σοβαρά. Και είναι εξελίξεις που μπορεί να φέρουν και πολιτικές αναταράξεις. Μπορεί να οδηγήσουν και σε εκλογές, ταχύτερα απ’ ότι περιμένουν κάποιοι.

Ο λόγος είναι απλός. Ακόμη και με ανύπαρκτο ΣΥΡΙΖΑ η φθορά της κυβέρνησης θα είναι ραγδαία, ειδικά αν από τον Ιανουάριο ανακοινωθεί κανέναlockdownπου θα τινάξει στον αέρα την οικονομία που απέμεινε.

Οι μήνες περνούν με παλινωδίες, με τσακωμούς, με λάθος σχεδιασμούς για τον κορονοϊό. Και δεν φταίει κανείς στο Μαξίμου για όλα όσα αποφασίζει. Διότι όταν τις αποφάσεις για υγειονομικά θέματα τις παίρνουν οι άκαπνοι πολιτικοί, τότε είναι καλύτερα οι επιστήμονες να πάνε σπίτι τους.

Όταν κουμάντο κάνει ο Άκης Σκέρτσος, άλλοτε παιδί του εκσυγχρονισμού του ΠΑΣΟΚ, τότε υπάρχει πρόβλημα στη ΝΔ.

Όταν αυτός ο υπουργός έχει κάνει τεράστια λάθη, έχει απαξιώσει την επιστημονική κοινότητα κι έχει κάνει προκλητικές αναφορές και δεν παραιτείται, τότε υπάρχει πρόβλημα.

Και δεν είναι μόνον αυτός. Κι άλλοι υπουργοί και παρατρεχάμενοι στο Μαξίμου έχουν παραμερίσει τους γιατρούς, τους επιδημιολόγους, τους λοιμωξιολόγους και κάνουν ό,τι τους κατέβει, συνεπώς δεν πρέπει να έχουμε πολλές ελπίδες.

Η ίδια επιστημονική κοινότητα, ο Τσιόδρας, οι γιατροί μέσα στα νοσοκομεία, είχαν αποθεωθεί τους προηγούμενους μήνες.

Τώρα, ποιος αποφάσισε να τους «τελειώσει» και να λαμβάνει αποφάσεις η κυβέρνηση; Είναι σε όλους γνωστό ότι εδώ και μήνες έπεφτε… ξύλο στις συνεδριάσεις της Επιτροπής. Κάποιοι πολύ κοντά στο Μαξίμου «κάρφωναν» τους άλλους με αποτέλεσμα να υπάρχουν διαρροές, τσακωμοί και πολύ κακό κλίμα.

Ο Χαρδαλιάς ήταν σκοτωμένος με τον Τσιόδρα. Ο Σύψας τσακωνόταν άγρια με την Κοτανίδου, ο «Σωτήρης» του Μητσοτάκη είχε μπει στη γωνία και κάποιοι άλλοι επιστήμονες παραγόντιζαν κι έκαναν καριέρες στα τηλεπαράθυρα.

Η κατάσταση ήταν τραγική όλο το περασμένο καλοκαίρι. Η Επιτροπή ουσιαστικά ήταν διακοσμητική. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι κάποιος αποφάσισε να προτείνει τα υποχρεωτικά rapid testsκαι να τα πληρώνουμε από την τσέπη μας. Ορισμένοι προσπάθησαν να το χρεώσουν στην Επιτροπή, ότι δήθεν αυτή το εισηγήθηκε. Αλλά οι επιστήμονες είχαν να συνεδριάσουν 15 ημέρες.

Το δόγμα «η Επιτροπή εισηγείται, η κυβέρνηση αποφασίζει» ξεχάστηκε. Είτε εισηγούνταν οι επιστήμονες είτε όχι τις αποφάσεις (αυτές που δεν είχαν και πολιτικό κόστος) τις έπαιρνε ο Σκέρτσος, ο Γεραπετρίτης και άλλοι παντελώς άσχετοι με την πανδημία.

Αλλά με γνώμονα πώς θα προστατέψουν τον Μεσσία του Μαξίμου.

Όμως εδώ έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ζωές κι όχι με πολιτική διαχείριση. Έχουμε να κάνουμε με οικογένειες που χάνουν τους δικούς τους ανθρώπους, κι όχι με ψήφους.

Και το ίδιο ισχύει για τον ΣΥΡΙΖΑ που αφήνει ανόητους βουλευτές του να πουλάνε το νέο… νερό του Καματερού, να ασχημονούν, να υβρίζουν, να προτείνουν απίθανα πράγματα ποντάροντας στον φόβο των πολιτών.

Με τέτοιο πολιτικό προσωπικό δεν πάμε μπροστά. Και δεν είναι δικαιολογία ότι και άλλες χώρες έχουν πρόβλημα. Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει 100 ανθρώπους την ημέρα.

Δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει να δει πόσους νεκρούς θα μετρήσουμε από την οικονομική κρίση που έρχεται.

Δεν έχει την πολυτέλεια να διαλύεται το ΕΣΥ και να μην κάνουμε τίποτε, αφήνοντας ασθενείς με άλλα νοσήματα να πεθαίνουν.

Η χώρα δεν έχει ανάγκη από διαχειριστές, αλλά από οραματιστές. Κι έχει ανάγκη από μετρημένους πολιτικούς κι όχι από αλαζόνες που το μόνο που τους νοιάζει είναι η επανεκλογή τους.

Καλά Χριστούγεννα!!!

Και ποιος ξέρει, ίσως το ’22 να βρεθεί αυτή η πολυζήτητη και πολυπόθητη πεφωτισμένη ηγεσία που θα μας ξεκολλήσει από το τέλμα.

Τι ωραία που θα ήταν...

Antinews

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail