Η εξουσία πέφτει στις παγίδες της

Ο Άδωνις έσπασε τα ρεκόρ του στην αμετροέπεια και την υποτίμηση της νοημοσύνης του κοινού

Η Κίρκη της εξουσίας μεταμορφώνει λογικούς ανθρώπους σε αλλοπαρμένα πλάσματα, που δεν έχουν καμιά επαφή με την πραγματικότητα και είναι πρόθυμα να προβούν σε κάθε είδους ασχήμια, ώστε να συνεχίσουν να απολαμβάνουν την ψυχοτρόπα επιρροή της.

Από: newsbreak.gr

Σε μια εποχή που η ελληνική κοινωνία στενάζει από τα κύματα ακρίβειας τα οποία σαρώνουν την αγορά, υπάρχουν κυβερνητικά στελέχη που προβαίνουν σε ανεκδιήγητες επιδείξεις αυτοθαυμασμού! Ένα από τα πολλά στελέχη της κυβέρνησης που δείχνουν να έχουν διαρρήξει τους δεσμούς τους με την ελληνική κοινωνία είναι ο πολυλογάς υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης. Ο κ. Γεωργιάδης εδώ και καιρό δεν έχει πάψει να αποδεικνύει σε όλους ότι δεν ήταν η πώληση «θαυματουργών» νανογιλέκων η… κορυφαία στιγμή της σταδιοδρομίας του, αλλά η υπουργική θητεία του. Χθες, έσπασε ένα από τα πολλά ατομικά ρεκόρ του στην αμετροέπεια και την υποτίμηση της νοημοσύνης του κοινού, όταν σε ραδιοφωνική εκπομπή τοποθετήθηκε για το ζήτημα της ακρίβειας και είπε τα εξής:

«Μην γκρινιάζετε. Σταματήστε όλη τη μέρα τη μαυρίλα. Θα σας πουν οι άνθρωποι σε σούπερ μάρκετ που ψωνίζω και μόνος μου για να βλέπω τις τιμές. Αυτή η εικόνα που βγάζετε δεν υπάρχει. Την τελευταία φορά που πήγα στο σούπερ μάρκετ, το περασμένο Σάββατο, με έβγαλαν 7 selfies. Κανέναν δεν είδα να μου λέει “μας γδέρνουν οι τιμές”».

Σε μια Ελλάδα που στενάζει από την ακρίβεια, τα λουκέτα, την ανεργία, την έλλειψη ρευστότητας και τη μαύρη κατάθλιψη από την παρατεταμένη κρίση των Μνημονίων, η οποία ακολουθήθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού, ο κ. Γεωργιάδης βλέπει στα σούπερ μάρκετ ενθουσιώδεις οπαδούς του, οι οποίοι το μόνο που επιθυμούν είναι να βγάλουν selfie μαζί του!

Το γεγονός ότι η εξουσία συνήθως ψεύδεται είναι διαχρονικό και πανανθρώπινο και αυτή η πρακτική της έχει αποδειχθεί πως είναι επικίνδυνη για τους λαούς. Ωστόσο, είναι ακόμα πιο επικίνδυνο όταν η εξουσία πέφτει στην παγίδα που η ίδια έστησε και πιστεύει τα ψέματά της!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail