Οι πολίτες πεινούν και ο Ερντογάν κοκορεύεται για το στόλο των γεωτρύπανων του ζητώντας στο τέλος και τα ρέστα

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν με φόντο τις απαραίτητες τουρκικές σημαίες. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία
-Προτάσσοντας τη στρατιωτική ισχύ, ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας υλοποιεί επεκτατικούς σχεδιασμούς

Την ώρα κατά την οποία στην τουρκική κοινωνία οι πολίτες δίνουν μάχη επιβίωσης, λόγω της επιδείνωσης των οικονομικών δεδομένων, το καθεστώς Ερντογάν επικεντρώνεται στους μεγαλεπήβολους στόχους και επεκτατικές επιδιώξεις του.

Από: hellasjournal.com - Κώστας Βενιζέλος

Υπεραμυνόμενο της οικονομικής πολιτικής του, κατασκευάζει εχθρούς, που θέλουν να… πλήξουν τη χώρα μέσα από την οικονομία. Και σφήνα σε όλα αυτά προτάσσεται η αύξηση της επιρροής της κατοχικής Τουρκίας και τα επεκτατικά της σχέδια.

  • Όπως συναφώς ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το νέο γεωτρύπανο που αγόρασε η χώρα του από τη Νότια Κορέα θα καταπλεύσει μετά τη Μαύρη Θάλασσα και στη… Γαλάζια Θάλασσα. Έκανε, κοντολογίς, μια παράφραση του «οράματος» της «Γαλάζιας Πατρίδας», παραπέμποντας στην επεκτατική του πολιτική.

Η εξήγηση του για το εγχείρημα αυτό εντάσσεται στη λογική της διαχρονικής του πολιτικής. Ανέφερε σχετικά:

«Το θέμα των πλοίων είναι πολύ σημαντικό. Όταν ήρθαμε στην εξουσία, διεξαγάγαμε αυτές τις εργασίες με ναύλωση. Λέγαμε ότι ‘εάν βρείτε φυσικό αέριο, θα το μοιραστούμε 50-50%’. Φυσικά έκαναν γεωτρήσεις, έρευνες, αλλά δεν υπήρχε κανένα αποτέλεσμα. Κάναμε [συνεργασία] με τις BP, Shell και Chevron. Φυσικά δεν προέκυψε κανένα αποτέλεσμα.

Όταν δεν είχε αποτέλεσμα, αποχωρούσαν. Αργότερα, προχωρήσαμε και κατά τη θητεία του Υπουργού Ενέργειας κ. Μπεράτ αγοράσαμε δύο σεισμικά ερευνητικά πλοία. Ο αριθμός των πλοίων μας αυξήθηκε σε πέντε. Τώρα έχουμε αποκτήσει και το έκτο μας πλοίο, που είναι γεωτρύπανο.

Ευχόμαστε να μας το παραδώσουν σε λίγους μήνες. Με αυτό, θα έχουμε σύνολό τέσσερα γεωτρύπανα και δύο σεισμικά. Με αυτά, θα εντατικοποιήσουμε τις εργασίες μας στη Μαύρη θάλασσα, και κυρίως στην Ανατολική Μεσόγειο, με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Αυτά ενοχλούν κάποιους» ( Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών).

Για τους Τούρκους πολίτες όλα αυτά, σε αυτή τη φάση, η εξίσωση μπαίνει σε μια άλλη βάση: Δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν για τα στοιχειώδη της καθημερινότητας, της επιβίωσης και ο Ερντογάν… κοκορεύεται για το στόλο των ερευνητικών και των γεωτρύπανων που διαθέτει η κατοχική δύναμη.

Την ίδια ώρα, στη μεγάλη εικόνα μπαίνουν και τα θέματα της Ασφάλειας. Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, διά της εκπροσώπου της, Πινάρ Καρά,  αναφέρθηκε χθες σε δυο άξονες. Το ένα θέμα είναι η… προστασία του ψευδοκράτους αλλά και της περιοχής από τον κατοχικό στρατό. Και το δεύτερο η πολιτική διάσταση. Τα χαρακτηριστικά μιας «λύσης» στο Κυπριακό.

Πρώτο, ανέφερε ότι «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και της ΄΄ΤΔΒΚ΄΄ στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο και να είναι εγγυητής της ειρήνης και της ασφάλειας στη Κύπρο σύμφωνα με τις διεθνείς εγγυήσεις και τις συμφωνίες συμμαχίας. Καταβάλλεται την ίδια στιγμή προσπάθεια έτσι ώστε όλα τα προβλήματα μας να επιλυθούν στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου και στη βάση των σχέσεων καλής γειτονίας». Δηλαδή, διά της ισχύος επιβολής των ιμπεριαλιστικών σχεδίων της κατοχικής χώρας.

Δεύτερο, αναφορικά με τη λύση, σημειώνεται πως η μόνη εφικτή είναι αυτή, κατά τον τουρκικό ισχυρισμό, η οποία στηρίζεται στην «κυριαρχική ισότητα των δύο κρατών που να μπορούν να ζουν πλάι-πλάι και να συνεργάζονται». Έγινε επίκληση αναφοράς του Ερντογάν πως «το κλειδί της λύσης στο κυπριακό πρόβλημα είναι η κατοχύρωση της κυριαρχικής ισότητας και του διεθνούς καθεστώτος εκπροσώπησης του λαού των Τούρκων της Κύπρου».

Η Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας δεν απέφυγε τον πειρασμό να κατηγορήσει την Ελλάδα για «επιθετική συμπεριφορά» και ισχυρίστηκε ότι «έχει κάνει 2.321 παραβιάσεις σε αποστρατικοποιημένα νησιά με τα στρατιωτικά της θαλάσσια και αεροπορικά οχήματα από τις αρχές του 2021».

«Η Ελλάδα συνεχίζει την προκλητική της στάση με περιττές ανακοινώσεις NAVTEX/NOTAM/NOTMAR. Με το ελληνοτουρκικό Μνημόνιο Συναντίληψης του 1988, παραβίασε 59 φορές την περίοδο μορατόριουμ, η οποία περιλαμβάνει την αποφυγή ασκήσεων και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια των εορτών/αργιών», υποστήριξε η Καρά.

Προχώρησε δε σε ένα ακόμη βήμα σημειώνοντας πως η Ελλάδα δημιουργεί ψεύτικες εικόνες περί απειλών από την Τουρκία, ώστε να διοργανώνει ασκήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο με τη συμπερίληψη χωρών που δεν ανήκουν στην περιοχή, εννοώντας προφανώς τη Γαλλία.

Και κατέληξε με το μεταναστευτικό: «Η Ελλάδα, συνεχίζει να απωθεί αδίστακτα τους μετανάστες, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, στο Αιγαίο. Δεν διστάζει να διαγράψει τις εικόνες και να καταστρέψει τα αρχεία και προσπαθεί να κρύψει την παρανομία που διαπράττει σε αυτό το θέμα». 

Κοντολογίς, η Άγκυρα προκαλεί, προχωρεί σε υλοποίηση σχεδιασμών, παραβιάζει διεθνείς κανόνες και στο τέλος  ζητά και τα ρέστα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail