Έλληνας καθηγητής Νευροανοσολογίας στο Ισραήλ προειδοποιεί για την τρίτη δόση - Τι είπε στην ΕΡΤ

«Κάποιοι ανοσολόγοι, συμπεριλαμβανομένου και εμού, έχουμε κάποιες επιφυλάξεις για το πολύ μικρό διάστημα που μεσολάβησε για την τρίτη δόση και το κατά πόσο μακροχρόνια αυτό είναι αναγκαίο, ή μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα δευτερογενή από πλευράς μακροχρόνιων παρενεργειών στο μακροχρόνιο διάστημα» δήλωσε O Δημήτρης Καρούσης, καθηγητής Νευροανοσολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hadassah στην Ιερουσαλήμ, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ σχετικά με την τρίτη δόση και τις ενδεχόμενες μελλοντικές επιπτώσεις της.
 
Στη συνέχεια, ο παρουσιαστής Κώστας Παπαχλιμίντζος ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό έχοντας κάνει την τρίτη δόση, ζήτησε από τον καθηγητή περαιτέρω διευκρινήσεις.

«Νομίζω ότι οι πολύ συχνές δόσεις εμβολιασμού, όταν υπερβάλουμε σε αυτή τη θέση, εκτός ότι προωθούμε τη δημιουργία μεταλλάξεων, μπορεί να έχουμε μεγαλύτερους κινδύνους για αυτοάνοσες αντιδράσεις και δεν θα έλεγα ότι ξέρουμε πως θα επηρεάσουν μακροχρόνια αυτές οι συνεχόμενες δόσεις. Αυτή ήταν η επιφύλαξη των ανοσολόγων» απάντησε ο καθηγητής.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail