Η εντυπωσιακή ελληνική λίμνη που κυκλώνεται από 18 χωριά

Το μοναστήρι που ξεχωρίζει στο «θρόνο» των Αγράφων

Είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς  χειμερινούς προορισμούς, η ελληνική λίμνη την οποία περικλείουν 18 χωριά και σίγουρα θα βρεις αυτό που σου ταιριάζει για να αποδράσεις. Ο λόγος για τη Λίμνη Πλαστήρα, ένας ξεχωριστό διαμάντι στην Θεσσαλία.

Από: news.gr

Η Λίμνη Πλαστήρα ή αλλιώς Λίμνη Ταυρωπού όπως είναι το πρώτο της όνομα είναι μια τεχνητή λίμνη σε πολύ κοντινή απόσταση από την Καρδίτσα. Το αρχικό της όνομα το είχε πάρει από τον ποταμό που κάποτε διέσχιζε το οροπέδιο, όμως αργότερα έγινε γνωστή μετονομάστηκε σε Πλαστήρα προς τιμήν του ανθρώπου που συνέλαβε την ιδέα για την κατασκευή της. Παρά το γεγονός ότι αποτελεί μια τεχνητή λίμνη, εκεί έχει δημιουργηθεί ένα μοναδικό φυσικό κάλλος το οποίο δεν αφήνει ασυγκίνητο κανέναν επισκέπτη όπως αναφέρει το exploringgreece.tv.

Χιονισμένες κορφές και γραφικά χωριά ποζάρουν στα νερά της λίμνης και σε κάνουν να ξεχνάς εντελώς τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας. Ξεκινώντας για μια απόδραση στη λίμνη Πλαστήρα, βρες ένα από τα 18 χωριά που την πλαισιώνουν για να έχεις ως βάση για τις εξορμήσεις σου. Έλατα, οξιές και καστανιές συνθέτουν το σκηνικό μολις φτάσεις εκεί. Ιδιαίτερα το χειμώνα, μπορεί το κρύο να είναι τσουχτερό αλλά οι εικόνες και οι εμπειρίες που κερδίζεις σε ανταμείβουν. Εκτός όμως από το φυσικό τοπίο, χαρακτηριστική είναι και η φιλοξενία των κατοίκων. Θα το καταλάβεις αμέσως μόλις μπεις σε ένα ταβερνάκι για να φας. Οι παραδοσιακοί μεζέδες συνοδεύονται από ιστορίες και διηγήσεις που σε ταξιδεύουν στο παρελθόν.

Δεκάδες είναι οι λόγοι που θα σε κάνουν να σχεδιάσεις μια απόδραση στη Λίμνη Πλαστήρα και τα πέριξ. Αν έχεις μέρες στη διάθεσή σου, μην παραλείψεις να επισκεφθείς την Παναγία την Πελεκητή, δηλαδή το μοναστήρι που ξεχωρίζει στο «θρόνο» των Αγράφων. Και επίσης μιλάμε για την ελληνική περιοχή που δεν κατάφεραν να φορολογήσουν οι Τούρκοι επί Τουρκοκρατίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail