Από τον τουρκικό στρατό εκδιώχθηκαν 150 στρατηγοί και 10 χιλιάδες αξιωματικοί

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, συνολικά 24.256 στελέχη έχουν απολυθεί από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις από την απόπειρα πραξικοπήματος την 15η Ιουλίου 2016, εκ των οποίων 9.360 με την έγκριση του υπουργού Χουλουσί Ακάρ.

Από: echedoros-a.gr

Συνεχίζεται, μάλιστα, η διοικητική διαδικασία σε περίπου 1.185 άτομα.

Αναφέρθηκε ότι μεταξύ των εκδιωχθέντων ήταν 150 στρατηγοί και 10.528 αξιωματικοί.

Ως αποτέλεσμα των ερευνών, αναφέρθηκε ότι το προσωπικό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ήταν 479.833, εκ των οποίων οι 440.293 ήταν στρατιωτικοί.

Επιπλέον, συνολικά 11.475 σπουδαστές συνεχίζουν την εκπαίδευση και κατάρτιση στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας.

Το 2017 καταγράφηκε ότι 2.693 άτομα αποφοίτησαν από πολεμικές σχολές, 6.772 άτομα από επαγγελματικές σχολές υπαξιωματικών, 2.386 άτομα από πολεμικά ινστιτούτα και 106 άτομα από το Κοινό Ινστιτούτο Πολέμου.

«Έσπασε το ρεκόρ όλων των εποχών»

Ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 176 επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας από την απόπειρα πραξικοπήματος, ο Μεχμετσίκ (= Τούρκος στρατιώτης) πραγματοποίησε σχεδόν 500 εθνικές και διεθνείς εκπαιδεύσεις και ασκήσεις σε 5 χρόνια.

Ενώ ο αριθμός των ταξιαρχιών καταδρομών αυξήθηκε σε 17 προκειμένου να αυξηθούν οι μαχητικές ικανότητες και οι δυνατότητες μάχης της Διοίκησης Δυνάμεων ξηράς, ενώ τα στοιχεία της Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων έσπασαν το ρεκόρ όλων των εποχών φτάνοντας πέρυσι τις 200 χιλιάδες ώρες θαλάσσιου πλου. .


Ενώ στοιχεία της Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας έχουν αυξήσει τον αριθμό των επιχειρησιακών πτήσεων τα τελευταία 5 χρόνια, σημαντικές μελέτες έχουν εκπονηθεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την αύξηση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.Sözcü

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail