1.000.000 τόνοι τροφίμων πετιούνται το χρόνο στα σκουπίδια!

Την ώρα που από πολλά σπίτια λείπουν τα αναγκαία για να ζήσουν…

-Ποσότητες που θα μπορούσαν να θρέψουν 200.000 ανθρώπους

Την ώρα που πολλοί συνάνθρωποί μας, οικογένειες στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις, σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας, στερούνται ακόμα και τα αναγκαία για την επιβίωσή τους, που τα οικονομικά τους δε φτάνουν για ένα ανθρώπινο γεύμα, πετιούνται κάθε χρόνο στα σκουπίδια πάνω από ένα εκατομμύριο τόνοι τροφίμων, τα μισά από τα οποία θα μπορούσαν να καταναλωθούν με ασφάλεια και να καλύψουν τις ανάγκες πολλών νοικοκυριών.

Από: Το Παρόν

Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών, το 60% δηλώνει ότι σπαταλάει μέχρι 10% των τροφίμων, το 9% από 10% μέχρι 25% και το 2% πάνω από 25%.

Κάθε άλλο παρά μπορεί να αμφισβητήσει κανείς αυτή την τεράστια σπατάλη. Το επιβεβαιώνει και η έρευνα του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου: Τα νοικοκυριά πετούν 1.000.000 τόνους τροφίμων! Ποσότητες που θα μπορούσαν να θρέψουν 200.000 ανθρώπους τον χρόνο.

Αυτή η απίστευτη σπατάλη των χορτασμένων νοικοκυριών, την ώρα που από πολλά νοικοκυριά λείπουν ακόμη και τα απαραίτητα, θα πρέπει να περιοριστεί με κάθε τρόπο. Τουλάχιστον, τα τρόφιμα που περισσεύουν, αντί να πηγαίνουν στη χωματερή, να κατευθύνονται σε εκείνους που τα έχουν ανάγκη για να επιβιώσουν.

ΥΓ.: Σύμφωνα με έρευνα της Movinga του 2019, η Ελλάδα δεν είναι… πρωτοπόρος. Οι περισσότερες χώρες της Δυτικής Ευρώπης και της Αμερικής καταγράφουν υψηλότερα ποσοστά, όπως οι ΗΠΑ 24%, ο Καναδάς 18%, η Μεγάλη Βρετανία 15%, η Γαλλία 14%, το Βέλγιο 14%, η Ιταλία 13% και η Αυστρία 13%. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail