Η Κίνα απελευθερώνει τις τιμές στη λιγνιτική ενέργεια ενώ εμείς τρέχουμε και κλείνουμε τις μονάδες

Ριζικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης έλαβαν οι κινεζικές αρχές με στόχο να ενθαρρύνουν τις λιγνιτικές μονάδες να αυξήσουν την παραγωγή

Από: bankingnews.gr

Η Κίνα ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει στις ηλεκτροπαραγωγικές λιγνιτικές μονάδες να χρεώσουν πελάτες τους με βάση τις τιμές της αγοράς, καθώς η επιδείνωση της ενεργειακής κρίσης έπεισε τις κινεζικές αρχές να προχωρήσουν στην πιο βαθιά μεταρρύθμιση του ενεργειακού τομέα τις τελευταίες δεκαετίες.

Ως απάντηση στις ελλείψεις στην παραγωγή ενέργειας που έχουν προκαλέσει οι τιμές ρεκόρ στον λιγνίτη, η κυβέρνηση προχώρησε σε σειρά μέτρων για την ενίσχυση της παραγωγής λιγνίτη και τη διαχείριση της ζήτησης για ηλεκτρικό ρεύμα στα εργοστάσια.
Για να βοηθήσει τις εταιρείες να μετακυλίσουν το υψηλό κόστος του λιγνίτη, η Επιτροπή Εθνικής Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης (NDRC) ανακοίνωσε ότι το σύνολο της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από λιγνιτικές μονάδες θα τιμολογείται μέσω του συστήματος εμπορίας με «συντεταγμένο τρόπο» από τις 15 Οκτωβρίου.
Συνέστησε επίσης στους εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές να αρχίσουν να αγοράζουν απευθείας από την αγορά «το συντομότερο δυνατό».

Η ώθηση όλων των βιομηχανιών και των εμπορικών χρηστών στις αγορές ενέργειας και η δυνατότητα καθορισμού των τιμών από την αγορά αναμένεται να ενθαρρύνει την αύξηση της παραγωγής από ζημιογόνες μονάδες.
Όπως μεταδίδει το Reuters, αξιωματούχος της επιτροπής NDRC τόνισε σε συνέντευξη τύπου ότι η μεταρρύθμιση «σχεδιάστηκε για να αντανακλά τη ζήτηση και την κατανάλωση ενέργειας και σε κάποιο βαθμό να περιορίσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μονάδες παραγωγής και να ενθαρρύνει τα εργοστάσια να αυξήσουν την παραγωγή». 
Το προθεσμιακό συμβόλαιο θερμικού άνθρακα στην Κίνα πραγματοποίησε άλμα 11% στο επίπεδο ρεκόρ των 1.507,8 γουάν (233,55 δολαρίων) ανά τόνο την Τρίτη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail