Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η διαγραφή Μπογδάνου και η νέα ηγετική εμφάνιση του Νίκου Δένδια ως εικόνες από το μέλλον

Η διαγραφή Μπογδάνου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη -ή μήπως τελικά από τον Νίκο Δένδια; - φαινομενικά δημιουργεί την εικόνα «μύλου» για το κόμμα που κυβερνά και όχι χωρίς λόγο.

Από: anoixtoparathyro.gr - Του Νίκου Λακόπουλου

Η αποπομπή έγινε με τον Μητσοτ΄άκη απόντα στο εξωτερικό χωρίς καν συνοπτικ΄ες διαδικασίες με τον Νίκο Δένδια να χτυπά το ΄χέρι στα έδρανα:

«Όσο εκπροσωπώ την κυβέρνηση σε αυτή την αίθουσα δεν θα γίνει ανεκτή η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη και τη Χρυσή Αυγή».

Πολ΄λές ώρες αργότερα κι ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης έσπευσε να του θυμίσει πως δεν είναι Πρόεδρος τη ΝΔ, αλλά ο Κύριος Πρωθυπουργός -θέτοντας υποψηφιότητα κι αυτός για την μελλοντική ηγεσία της ΝΔ -της οποίας είναι αντιπρόεδρος- ο Νίκος Δένδιας έσπευσε να κάνει διευκρινίσεις.

«Καθιστώ σαφές, άπαξ και διά παντός: Ως Υπουργό Εξωτερικών με επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Την κυβέρνησή του εκπροσωπώ και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, όπως τονίζω σε κάθε ευκαιρία».

Βέβαια δεν εκπροσωπούν όλοι οι υπουργοί Εξωτερικών τις κυβερνήσεις τους στο… εσωτερικό, αλλά κάποιος σοβαρός λόγος υπ΄ηρξε για να το κάνει για να διευκρινίσει με νέα δ΄ήλωση του ότι δεν υποκαθιστά τον Πρωθυπουργό -όπως υπαινίχτηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ -όπως θα εξηγήσει ο εκπρόσωπος του Νάσος Ηλιόπουλος.

«¨Οσο εγώ εκπροσωπώ την κυβέρνηση»

«Δεν μου αρέσει ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος να υποδύεται τον πρόεδρο της ΝΔ» είπε ο ¨Αδωνις Γεωργιάδης και δεν μπορούσε να είναι πιο σαφ΄ής. «Κατανοώ την ανάγκη (κατ’ εξοχήν) του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω απόλυτης ένδειας πολιτικής πρότασης, να προσπαθεί να οικοδομήσει μία εικόνα διαφοροποίησής μου από τον Πρωθυπουργό, σε μία σειρά θεμάτων είπε ο Δένδιας.

Άρα το χτύπημα στα έδρανα για όσους συμπορεύονται με τον Κασιδιάρη μπορεί να είχε και άλλους στόχους και μάλλον όταν έλεγε πως «όσο εκπροσωπώ εγώ την κυβέρνηση εδώ, δεν θα ξαναγίνει ανεκτή στην αίθουσα, τέτοια προσπάθεια, για να είμαστε συνεννοημένοι όλοι» εννοούσε «όταν γίνω εγώ Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας».

Αλλιώς γιατί να σπεύσει ο Άδωνις να υπερασπιστεί τον φίλο του Μπογδάνο που έκανε βέβαια λάθος και να του πει πως δεν είναι αυτός ο Πρόεδρος; Kι από ποιον ζητάει εξηγήσεις ο Κυρανάκης;

Άπειρος βουλευτής κάνει λάθος

O ίδιος ο Κων. Μπογδάνος μάλλον σαστισμένος, παρά ως αρχηγός νέου κόμματος εμφανίσθηκε στον Αntena να πει πως «αναγνωρίζω ότι, ένας άπειρος βουλευτής χθες ίσως να είπε σωστά πράγματα σε λάθος χρόνο, επαφίεται στους εμπειρότερους να προσφέρουν τις καλές υπηρεσίες τους στον Πρωθυπουργό».

Θα συνεχίσει να ψηφίζει ΝΔ, όπως είπε καθώς ο Υπουργός Επικρατείας Γεραπετρίτης άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιστροφής του.

Προς το παρόν ο Μπογδάνος διαγράφτηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα κι όχι από το κόμμα. Ο Μητσοτάκης ενισχύει το κεντρώο προφίλ του και πιθανόν να στέλνει μηνύματα στον Σαμαρά.

Κι ο Νίκος Δένδιας μια μέρα μετά την ηγετική του εμφάνιση μάλλον υποχρεώνεται να κάνει «δήλωση προσήλωσης» στον Μητσοτάκη μην τυχόν και θεωρηθεί πως χτ΄ύπαγε και γι’ αυτόν τα κυβερνητικά έδρανα στη Βουλή:

«Οι ενέργειές μου είναι το προϊόν της στενής και ειλικρινούς συνεργασίας μου μαζί του και η ισχυρή προσήλωσή μου στην επιτυχία των κυβερνητικών στόχων είναι δεδομένη».

Τελικά όλοι μπορούν να είναι ευχαριστημένοι από την διαγραφή με πυγμή που για όσους δεν το πρόσεξαν ενισχύει το μοναρχικό προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο ίδιος ενισχύει το προφίλ του ηγέτη ενός κόμματος που φτάνει ως την Κεντροαριστερά, όπως είπε.

Ο Δένδιας ενίσχυσε την εικόνα του ως διαδόχου του Μητσοτάκη με αντίπαλο τον Άδωνι Γεωργιάδη. Και ο Μπογδάνος πρόβαλε ως αρχηγός ενός ρεύματος που παραμένει στη Νέα Δημοκρατία, αν και μένει να αποδειχθεί αν είναι λέων ή ένα σπουργίτι που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η βουλευτική του έδρα.

Αν έχασε κάποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που αντιμετωπίζει τον Μητσοτάκη ως ένα φιλελεύθερο με σχέσεις με την Ακροδεξιά, ενώ ο ίδιος φτάνει στα τείχη της Κεντροαριστερ΄άς για να την πολιορκήσει ως ένας ηγέτης που μπορεί να εκφράσει ένα ΄χώρο που εκτείνεται από την δεξιά ως το κέντρο και λίγο πιο πέρα -ως το συνέδριο του Κινάλ τουλάχιστον.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail