Η Τουρκία ουδέποτε θα αποχωρήσει ειρηνικά από την Κύπρο

Την επόμενη της ολοκλήρωσης της τουρκικής εισβολής τον Αύγουστο του 1974 και της εδραίωσης της διχοτόμησης με τη χάραξη της γραμμής Αττίλα, ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετζεβίτ δήλωσε εμφαντικά ότι «για την Τουρκία το Κυπριακό είναι λυμένο επί του εδάφους και του χάρτη».

Από: philenews.com - Ανδρέας Μ. Βασιλείου

Έκτοτε με μεθοδικότητα και πρόγραμμα η Τουρκία εδραίωσε τα τετελεσμένα της εισβολής και κατοχής και δημιουργεί συνεχώς και νέα τοιαύτα.

Τις τέσσερις και πλέον δεκαετίες που ακολούθησαν ούτε συνομιλίες ούτε διαπραγματεύσεις διεξήγοντο παρά μόνον «κουβέντες του καφενείου» όπως τις χαρακτήρισε επιτυχώς ο εν τω μεταξύ αποβιώσας Άγγλος δημοσιογράφος Robert Fisk στην εφημερίδα "Independent".

Με τις ούτω καλούμενες «συμφωνίες υψηλού επιπέδου» (γνωστές ως συμφωνίες κορυφής) απενοχοποιήσαμε την Τουρκία και μετατρέψαμε το Κυπριακό από θέμα εισβολής και κατοχής σε διακοινοτική διαφορά και στη συνέχεια με την υποβολή χάρτου για το εδαφικό ουσιαστικά αποδεχθήκαμε και τη διχοτόμηση.

Ο Σενέρ Ελτζίλ ηγέτης της συντεχνίας των Τ/κ διδασκάλων χαρακτήρισε τα κατεχόμενα ως «σκουπιδότοπο της Τουρκίας».

Συνεπώς το να μιλούμε σήμερα για «δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού στα πλαίσια της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (Δ.Δ.Ο.) με πολιτική ισότητα, λύση βασισμένη στα ψηφίσματα του ΟΗΕ, τις συμφωνίες κορυφής και το ευρωπαϊκό κεκτημένο κ.τ.λ.» είναι εμπαιγμός και κοροϊδία του Κυπριακού Λαού όπως και τα περί επανένωσης και απελευθέρωσης.

Η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο για να την επανακτήσει και να τη θέσει σταδιακά υπό τον πλήρη έλεγχό της και όσοι τουρκόφρονες και τουρκοπροσκυνημένοι στα ελεύθερα εδάφη δεν το αντιλαμβάνονται και επιρρίπτουν ευθύνες στη δική μας πλευρά, αποτελούν ουσιαστικά την πέμπτη φάλαγγα στην οποία αξίζει να λεχθεί αυτό που βροντοφώναξε ο Γέρος του Μωριά, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, όταν το 1825 ο Ιμπραήμ εισέβαλε στην Πελοπόννησο και κινδύνευσε η επανάσταση όταν υπήρξαν μερικοί όπως ο οπλαρχηγός Νενές που τουρκοπροσκύνησε: «φωτιά και τσεκούρι στους τουρκοπροσκυνημένους». 

Τα τουρκικά στρατεύματα ουδέποτε θα αποχωρήσουν και η Τουρκία ουδέποτε θα τερματίσει τις απειλές και τα επεκτατικά της σχέδια σε βάρος της Κύπρου.

Με τον νου σας εμπόροι λογαριάσατε λάθος εάν πιστεύσατε ότι με την τουρκική εισβολή ο Κυπριακός Ελληνισμός θα καταρρεύσει και αφού δεν το πετύχατε επιδιώξατε να τα καταφέρετε με το επαίσχυντο Σχέδιο Ανάν και να μετατρέψετε τη Νήσο μας σε τουρκικό νομό – επαρχία.

Τώρα θέλετε να καταβροχθίσετε και την Αμμόχωστο, την πατρίδα του Τεύκρου, του Ονήσιλου και του Ευαγόρα και μας λέγατε να την ξεχάσουμε και μας εύχεστε «περαστικά μας» (σχετική δήλωση του Τούρκου αντιπροέδρου Φουάτ Οκτάι).

Και αυτή τη φορά δεν θα τα καταφέρετε. Ο Κυπριακός Ελληνισμός είναι ριζωμένος σε αυτά τα χώματα και στα λευκά μάρμαρα της Σαλαμίνας κακιά σκουριά δεν πιάνει, γιατί είμαστε εδώ χιλιάδες τώρα χρόνια σ’ αυτή τη γη από της εποχής των Αχαιών Μυκηναίων.

*Πρώην συνδικαλιστής*

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail