Ένα βήμα μπροστά, δύο βήματα πίσω… η άβυσσος περιμένει

(Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος)
Πάνω που είπε ο Κυριάκος να ξαναπάρει την ομάδα επάνω του, και να γυρίσει το παιχνίδι, ανακατεύοντας την τράπουλα, και κερδίζοντας πόντους και εντυπώσεις, τσουπ… αυτογκόλ.

Από: antinews.gr - Του Strange Attractor

Του ‘κατσε ο … Αποστολάκης, και τώρα τρέχουν τα παπαγαλάκια του να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Με την εικόνα της κυβέρνησης να δέχεται ένα ακόμη χτύπημα, που ούτε μια νέα λίστα Πέτσα δεν θα μπορούσε να διορθώσει.

Εκεί δηλαδή που μόλις ανακοινώθηκε η υπουργοποίηση του ναυάρχου, και άρχισαν οι χειροκροτητές στα σόσιαλ μύδια να εξυμνούν τόσο τον ίδιο όσο και τον μεγαλόθυμο συναινετικό πρωθυπουργό μας, σβήνοντας άρον άρον παλιά σχόλιά και τουίτς τους όπου ο εν λόγω χαρακτηρίζονταν «Σπαντιδάκης», και άλλα παρόμοια κοσμητικά επίθετα, σκάει μύτη η είδηση ότι τελικά έκανε πίσω, μη αποδεχόμενος το αξίωμα, κι εκεί άρχισε το γλέντι.

Μάλιστα, μόλις έπεσε γραμμή να του τα χώσουν του «αχάριστου» του «συριζαίου», κλπ. έτρεχαν οι καημένοι να επαναφέρουν τα παλιά τους τουίτς και τις αναρτήσεις, τις οποίες όμως, όπως είπαμε, έσπευσαν να διαγράψουν μόλις μάθανε πως ο ναύαρχος θα συνδράμει τον όμορφο αγώνα του Κυριάκου.

Τουρλουμπούκι δηλαδή…

Αποδεικνύοντας ότι ούτε στο επίπεδο των τρολς η σημερινή ΝΔ δεν μπορεί να οργανωθεί και να συνεννοηθεί.

Και έτσι, παρά την γλυκιά προσμονή, παρά το μπαράζ των ΜΜΕ για τον αναμενόμενο ανασχηματισμό που θα έδινε ζωή και δημοσκοπικές μονάδες στον Κυριάκο, παρά τον 3ημερο στοχασμό του πρωθυπουργού για το «τέλειο» κυβερνητικό σχήμα, αυτό που προέκυψε τελικά ήταν μια ακόμη τζούφια, και αυτοκαταστροφική γκάφα.

Την οποία θα συμμαζέψει, λένε, ο Κυριάκος, μόλις βρει ένα νέο άφθαρτο πρόσωπο για να αναλάβει το νεοσυσταθέν υπουργείο.

Μάλιστα, εκτός από απόρρητες δημοσκοπήσεις ξένων πρεσβειών, γίνονται, λέει, και μυστικά τηλεφωνήματα από το Μαξίμου προς άφθαρτα πρόσωπα της ευρύτερης κεντροαριστεράς, όπως είναι π.χ. ο Τσουκάτος, ο Κουλούρης, ακόμη και η Ρένα Δούρου που έχει την ανάλογη τεχνογνωσία… με επικρατέστερο όμως να ακούγεται πως είναι το όνομα του… Τόσκα!

Τι μέλλει γενέσθαι; Θα δούμε. Προς το παρόν τα γεγονότα τρέχουν και οι εξελίξεις είναι καυτές… το λέει και η Σία.

Μέχρι όμως να διορθωθεί το ζήτημα, παραμένει ως γκάφα.

Και δεν αναφέρομαι μόνο στα παρατράγουδα του φιάσκου Αποστολάκη, αλλά και στις γενικότερες ανακατατάξεις.

Και εξηγούμαι. Τόσο καιρό μας πρήξανε τα ούμπαλα με το πόσο πετυχημένος είναι ο Μιχάλης, ο επονομαζόμενος και σερίφης.

Το αποτέλεσμα; Ο Κυριάκος τον έστειλε σπίτι του, για να παίζει μόνος του με τις μάνικες.

Τόσο καιρό μας λέγανε πως ο Νικ Χαρντ είναι ακάματος, και κάτι μεταξύ Τσακ Νόρις και… Ρονάλντο, φτιάχνοντας μια Πολιτική Προστασία εφάμιλλη εκείνων αναπτυγμένων χωρών.

Το αποτέλεσμα; Ο Κυριάκος τον έστειλε ως (δευτεράντζα) υφυπουργό στο Άμυνας.

Γιατί και πως; Θα το βρει εν ευθέτω χρόνω η υπΕρεσία…

Πάντως τα σενάρια διίστανται. Άλλοι λένε πως του κόβει τα φτερά διότι πήρε πολύ αέρα και άρχισε να έχει ανάρμοστες υψηλές βλέψεις, και άλλοι το θεωρούν ως τιμωρία του, τόσο για τα χάλια της πανδημίας, όσο και για το ότι στη βάρδια του κάηκε η μισή Ελλάδα.

Υπάρχει όμως και μια τρίτη άποψη, που αναφέρεται στον Άκη, τότε που έχασε την προεδρία του Πασόκ, και την πρωθυπουργία για ελάχιστες ψήφους, και που ο Σημίτης τον παρηγόρησε στέλνοντάς τον στο Άμυνας, με τα υπόλοιπα που ακολούθησαν να είναι πλέον… ιστορία της νεότερης Ελλάδας.

Λέτε να συμβαίνει κάτι παρόμοιο και με τον Νικ; Δεν θέλω να το πιστέψω.

Όπως και να έχει, το «δίδυμο της επιτυχίας» των τελευταίων 2 χρόνων μάλλον ξεδοντιάστηκε.

Εκείνος όμως που όντως αναβαθμίστηκε δεν είναι άλλος από τον πρώην Γ.Γ. της ΚΝΕ, που τότε που υπηρετούσε το όραμα για μια σοβιετική Ελλάδα δεν θα μπορούσε καν να φανταστεί πως 30 χρόνια αργότερα θα γίνονταν υπουργός Δημόσιας Τάξης!

Και όχι σε καμιά σοβιετική δημοκρατία του Κουτσούμπα, αλλά σε κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Τα ύστερα του κόσμου…

Χάσαμε και τον Κικίλια, που αν μη τι άλλο είχε ένα βασικό προσόν για το Υγείας. Είναι γιατρός.

Τώρα όμως τα θέματα υγείας θα τα διαχειρίζεται δικηγόρος!

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στας δημοκρατίας.

Είχαμε φερ’ ειπείν υπουργό Παιδείας του Αλέξη που δεν είχε πτυχίο ΑΕΙ, και έχουμε π.χ. μικροβιολόγο (αμετακίνητο) υπουργό Δικαιοσύνης, σε μια χώρα που οι μισοί και πλέον βουλευτές (χώρια ο γενικός πληθυσμός) είναι νομικοί…

Κάτι που μου θυμίζει την περίπτωση του Τσοβόλα, που όντας δικηγόρος παραμένει έως και σήμερα ο μακροβιότερος υπουργός… Οικονομικών στην ιστορία…

Θα μου πείτε δικηγορίνα κέρδισε το ΜΠΙΓΚ ΜΠΡΑΔΕΡ, άρα δικηγόρος δεν θα μπορεί να διαχειριστεί τα της υγείας; Και θα έχετε κι ένα δίκιο…

Όσο για τον Κικίλια που λέγαμε, αναλαμβάνει τον τουρισμό, αν και πιο ειδικός σε αυτό το θέμα θα ήταν ο Τέρενς Σπένσερ Κουίκ, ο επονομαζόμενος και χάπι τράβελερ. Χώρια η συναίνεση που θα εξέπεμπε.

Τουρισμός λοιπόν για τον Κικίλια, την βαριά μας βιομηχανία, η οποία αν ο γιατρός συνεργαστεί αρμονικά με τον υπ. Υπανάπτυξης (που περιέργως σιωπά τελευταία) τότε ίσως η χώρα ζήσει επιτέλους το όνειρο της οικονομικής ανάκαμψης, που όλο έρχεται και όλο μας διαφεύγει. Όπως το μετρό της Θεσσαλονίκης δηλαδή, που όταν ξεκίνησε ήμουν μικρό παιδί (λέμε τώρα).

Γενικά πάντως, εκεί που όλοι οι μη εξασκημένοι σε κομματικές καμαρίλες παρατηρητές περίμεναν διαρθρωτικές και σαρωτικές αλλαγές, αυτές δεν ήρθαν.

Η υπ. Παιδείας παραμένει, παρά τις αντιδράσεις για όσα έχει κάνει, και παρά τις εκατοντάδες χιλιάδες υπογραφές που μαζεύτηκαν ζητώντας την αποπομπή της.

Σταθερή παραμένει στο πόστο της και η υπ. Πολιτισμού… μυστήρια πράγματα.

Να την λέγανε Καραμανλή, θα είχαμε μια εξήγηση, αλλά τώρα; Ποιος ξέρει;

Σταθερός παραμένει στις επάλξεις του και ο Δένδιας, παρά τις κακοπροαίρετες και μη φήμες ότι θα αντικατασταθεί από την πρωθυπουργική αδελφή, εν όψει Χάγης, κλπ.

Είπαμε, κακοπροαίρετες φήμες, και τίποτα άλλο.

Προς το παρόν μάλιστα ο υπ. Εξ. τρέχει και δεν φτάνει ευρισκόμενος στα Σκόπια, όπου προσπαθεί να σώσει ό,τι μπορεί να σωθεί, μιας και οι συνεχείς αναβολές από πλευράς μας της υπογραφής των μνημονίων συνεργασίας έχουν αποθρασύνει την Τουρκία, η οποία βάζει γερό πόδι στη γείτονα χώρα, υπογράφοντας μέχρι και στρατιωτική συμμαχία μαζί της!

Ίσως έτσι να εξηγούνται κάποιες χάντρες και καθρεφτάκια του «σαρωτικού» ανασχηματισμού, όπου μπαίνουν σε 1-2 θέσεις κάποιοι θεωρούμενοι ως «σαμαρικοί», με απώτερο σκοπό να κάνει πίσω στις πατριωτικές του θέσεις ο μεγάλος, και να αποδεχτεί τα τετελεσμένα στο «μακεδονικό».

Άλλο όμως «μπατριότης» από τα Λιντλ, και άλλο πατριώτης στην ψυχή. Κάτι που απομένει να το δούμε, και ίσως να το μάθει και ο «σμιλεμένος» μας πρωθυπουργός για τα καλά.

Προς το παρόν περιμένουμε να κατακάτσει ο κουρνιαχτός, να ανασυγκροτηθούν οι «πετσωμένες» φωνές, να βρεθεί κοινή γραμμή (άλλη από το βαρετό και μονότονο «φταίει ο Σύριζα»), και η χώρα να προχωρήσει με γοργά βήματα προς την… άβυσσο που την περιμένει (βλ. πανδημία, μεταναστευτικό, ελληνοτουρκικά, σκοπιανό, οικονομία, κλπ. κλπ.).

Τουλάχιστον όμως έχουμε στιβαρό ηγέτη, και μάλιστα συναινετικό… οπότε κουράγιο, θα τον περάσουμε και αυτόν τον κάβο.

Πάντως, εδώ που τα λέμε, αν και οι (σικέ) δημοσκοπήσεις δείχνουν ποσοστό της τάξης 28-32% στη ΝΔ, η ίδια πανηγυρίζει, την ώρα με τα ίδια ποσοστά (σε εκλογές) οι Σαμαράς και Μεϊμαράκης παραιτήθηκαν από την ηγεσία της, ίσως λόγω φιλότιμου, κάτι που σε άλλους σπανίζει.

Η κατακλείδα; Το μόνο πράγμα που τελικά μας διδάσκει η ιστορία είναι πως κανένας δεν διδάσκεται από αυτήν, και κυρίως οι πολιτικάντηδες.

ΥΓ- Η περίπτωση Αποστολάκη μου θύμισε μια ανάλογη τον μαύρο Σεπτέμβριο του ’15, όταν ο Αλέξης υπουργοποίησε τον Δ. Καμένο, και 2-3 ώρες αργότερα τον καθαίρεσε, υποκύπτοντας στα … σόσιαλ μύδια που αντέδρασαν ποικιλοτρόπως.

Ένας ακόμη λόγος δηλαδή, που ως φύσει ποταπός και big mouth, δεν θα μπορούσα ποτέ να μαντρωθ… πολιτευτώ, και που αν το είχα κάνει όταν πριν από δεκαετίες υπήρχαν οι συνθήκες και οι σωματικές αντοχές, ίσως και εγώ να μπορούσα σήμερα να στείλω το παιδί μου στο Yale. Προς το παρόν, ούτε σε ΙΕΚ στα Γρεβενά δεν μπορώ…

ΥΓ2-Όπως πολύ σωστά μου είπε χθες φίλος μέσω sms, «με αυτά τα καραγκιοζλίκια, ο Κυριάκος το πάει φιρί φιρί να μας ξαναφέρει τον Τσίπρα».

Ενώ ένας άλλος σήμερα το πρωί «ντροπή που ένας χειροκροτητής των σκευωρών της ΝΟΒΑΡΤΙΣ, και βασικός υπογράφων της Συμφωνίας των Πρεσπών, να τιμάται με υπουργείο επί ΝΔ».

Και έχουν και οι δυο τους απόλυτο δίκιο…

ΥΓ3-Μια δωρεάν συμβουλή στον Κυριάκο. Κάντε τον Στεφανή υπ. Πολ. Προστασίας. Αν βεβαίως συμφωνούν οι οικονομικοί παράγοντες…

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail