Ακραία πόλωση και επικοινωνία άνευ προηγουμένου επιλέγει ο Μητσοτάκης για τις εκλογές

Στόχος να επανασυστήσει κατά το δυνατόν το «αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο». «Πας μη ων μεθ' ημών, καθ' ημών» η νέα στρατηγική του Μαξίμου. Στόχος και το Κίνημα Αλλαγής. Και νέο «πακέτο μέτρων» με τον προϋπολογισμό ή με το τέλος του έτους, καθώς η προεκλογική περίοδος προβλέπεται μακρά.

Από: ieidiseis.gr - Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

Την ακραία πόλωση, παράλληλα με την παροχολογία και την άνευ προηγουμένου επικοινωνία, ενόψει των επόμενων εκλογών, όποτε και αν αυτές γίνουν, επιλέγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως προκύπτει από τη συνέντευξή του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Στόχος της νέας τακτικής του πρωθυπουργού, η οποία διαμορφώνεται και από ομάδα αμερικανών επικοινωνιολόγων, δεν είναι απλώς να επανακάμψει από την δύσκολη θέση που βρέθηκε το καλοκαίρι με τις πυρκαγιές και τον προβληματικό ανασχηματισμό, αλλά και να μην επιτρέψει να δημιουργηθεί κλίμα χαλαρότητας ενόψει της πρώτης κάλπης με τον εκλογικό νόμο της απλής αναλογικής, προκειμένου να μην βρεθεί ενώπιον εκπλήξεων στη δεύτερη κάλπη.

Ο πρωθυπουργός, στη ΔΕΘ, είπε και επισήμως αυτό που καθόλη τη διάρκεια της θητείας του ακολουθεί, ότι δεν θέλει καμία συναίνεση με την αξιωματική –αλλά και την ελάσσονα- αντιπολίτευση, αλλά ότι «συνομιλεί μόνο με την κοινωνία». Ο ίδιος, άλλωστε, ούτε στην πλέον δύσκολες στιγμές δεν επέλεξε να καλέσει το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, ούτε καν να ενημερώσει τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Αντιθέτως, δαιμονοποιεί τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, κατά τον τρόπο που δαιμονοποιούσε τον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, έχοντας και εκείνος μαζί του το σύνολο των εκδοτών της εποχής, ακόμα και εκείνους που –υποτίθεται ότι- εξέφραζαν τότε τη δημοκρατική παράταξη! Επιπλέον, στόχος του Μαξίμου παραμένει ο περαιτέρω διεμβολιασμός και εκλογική λεηλασία του ΚΙΝΑΛ, ανεξαρτήτως ηγεσίας, ιδίως εάν αυτή που θα προκύψει από τις προσεχείς κάλπες στη Χαριλάου Τρικούπη δεν θεωρηθεί «πρόθυμη» να παίξει το ρόλο της «συμπληρωματικής δύναμης» αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης κερδίσει τις διπλές εκλογές και δεν πετύχει αυτοδυναμία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, άλλωστε, με τη συνέντευξή του στη ΔΕΘ, φανέρωσε την πρόθεσή του για επανασύσταση στις νέες συνθήκες του «αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου», επιλέγοντας τη στρατηγική «πας μη ων μεθ΄ ημών, καθ΄ ημών», έχοντας ως βασικό αποδέκτη της απειλής του και την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη. Παράλληλα, δεν έκρυψε ότι παρά τον τρόπο που φέρθηκε στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και το περαιτέρω άνοιγμά του στην άκρα δεξιά με την υπουργοποίηση του Θάνου Πλεύρη, το άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας προς το λεγόμενο «κέντρο» αποτελεί στρατηγική επιλογή για τον ίδιο, παράλληλα με τον πλήρη έλεγχο της Νέας Δημοκρατίας και τη σταδιακή εξαφάνιση όποιου θεωρεί ως μελλοντικό εσωκομματικό αντίπαλο.

Η παρουσία του θεωρούμενου ως «γκουρού» των επικοινωνιολόγων Σταν Γκρίνμπεργκ στη ΔΕΘ, αποδεικνύει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν διέκοψε τη συνεργασία μαζί του μετά τις εκλογές, αλλά ότι θα τον αξιοποιήσει πολύ περισσότερο στη μακρά προεκλογική περίοδο που εισέρχεται η χώρα-φάνηκε, άλλωστε και από την προμελετημένη και καλά σχεδιασμένη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε από τον πρωθυπουργό να επισκέπτεται έναν …κάου μπόι στον κάμπο των Φαρσάλων! Η επικοινωνία θα παίξει βασικό ρόλο και στο επόμενο διάστημα, με στόχο τη διαμόρφωση μιας εικόνας του «ανθρώπινου» και «οικείου» πρωθυπουργού, εν αντιθέσει με το «τέρας» Τσίπρα!

Η μακρά προεκλογική περίοδος, πάντως, επιβάλλει την εξαγγελία και νέων μέτρων, έστω και αν πολλά από αυτά φουσκώνονται ή αποτελούν και κοροϊδία. Νέες εξαγγελίες, όπως προκύπτει για όποιον άκουσε με προσοχή την ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, θα γίνουν με τον προϋπολογισμό ή και στη συνέχεια, το νέο έτος, αναλόγως των εκλογικών σχεδιασμών του πρωθυπουργού.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail