Το Ισραήλ προτείνει Κοινή Στρατιωτική Δύναμη με τα Αραβικά Κράτη

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ παρουσίασε μια πρόταση στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για τη δημιουργία μιας κοινής στρατιωτικής δύναμης μεταξύ της χώρας του, των κρατών του Κόλπου και της Ιορδανίας που θα αντιμετώπιζε την ιρανική απειλή στην περιοχή, όπως σημειώνει το Sputnik.

Από: echedoros-a.gr

Σύμφωνα με ισραηλινές πηγές, η πρόταση περιλαμβάνει κυρίως την εγκατάσταση ραντάρ και προειδοποιητικών συσκευών για την αντιμετώπιση των αεροπορικών απειλών από το Ιράν.

Σε αυτό το θέμα, ο ειδικός σε ισραηλινές υποθέσεις,  Αχμέντ Ραφίκ Αουάντ, δήλωσε στην εκπομπή «Στρατιωτικές Υποθέσεις»:

«Η πρόταση στρατιωτικής συμμαχίας με το Ισραήλ δεν θα βρει αποδοχή από τις χώρες του Κόλπου και την Ιορδανία, επειδή υπήρξαν διάφορες προσπάθειες στο παρελθόν για σύγκλιση, όλες απέτυχαν επειδή στο παλαιστινιακό ζήτημα δεν βρέθηκε λύση και υπάρχει λαϊκή αντίσταση  που απορρίπτει αυτήν την ιδέα».

Πρόσθεσε:

«Το Ισραήλ πρακτικά δεν μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό του, οπότε πώς θα προστατεύσει τους άλλους, επιπλέον το ζήτημα του στρατιωτικού συντονισμού με τις αραβικές χώρες δεν έχει τεθεί ποτέ».

 

The Hellenic Information Team
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail