Δώδεκα σχολεία στη Μαγνησία ανέστειλαν τη λειτουργία τους λόγω έλλειψης μαθητών!

Δώδεκα συνολικά σχολεία, 9 νηπιαγωγεία και 3 δημοτικά, έχουν ανακοινώσει ήδη την αναστολή λειτουργίας τους, λόγω έλλειψης μαθητών, γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς η υπογεννητικότητα έχει πλέον άμεσα τις επιπτώσεις της, όπως ανέφερε ο Απόστολος Μούσιος, Πρόεδρος των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή. Την ίδια ώρα, αν και ανέφερε ότι ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών αγγίζει το 85% , σχολίασε αρνητικά την αλλαγή του πρωτοκόλλου σχετικά με τον αριθμό των 50+1 νοσούντων μαθητών, κάτι το οποίο θεωρεί ότι θα δημιουργήσει προβλήματα.

Από: magnesianews.gr

«9 νηπιαγωγεία και 3 δημοτικά έχουν αναστείλει την λειτουργία τους»

Ο κ. Μούσιος, εξήγησε ότι ήδη έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους πολλά σχολεία, καθώς δεν υπάρχουν μαθητές, κυρίως στην περιφέρεια του νομού. «Πρέπει να παρθούν μέτρα για να στηριχτεί ο θεσμός της οικογένειας και ο παραγωγικός ιστός της χώρας μας γιατί ήδη εννέα νηπιαγωγεία έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, λόγω έλλειψης μαθητών, στον Άγιο Γεώργιο Φερρών, στον Πλάτανο, στη Βρύναινα, στον Άγιο Βλάσιο, στον Άγιο Λαυρέντιο, στις Μικροθήβες, στο Αϊδίνιο κ.α.», σημείωσε ο ίδιος, ενώ συνέχισε, λέγοντας ότι εκτός από νηπιαγωγεία έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους και δημοτικά, όπως στον Πλάτανο, στη Βρύναινα και στη Μακρυράχη.

«Πέρυσι στην πρώτη δημοτικού είχαν εγγραφεί 1580 παιδιά, ενώ φέτος εγγράφηκαν 1491, άρα έχουμε 89 μαθητές λιγότερους. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει 6% μείωση του μαθητικού δυναμικού», ανέφερε ως παράδειγμα ο κ. Μούσιος προς επίρρωση των λεγομένων του.

«Το 50+ 1 των νοσούντων μαθητών είναι μεγάλο νούμερο θα δημιουργείται πρόβλημα στις σχολικές μονάδες»

«Είναι έντονη η ανησυχία στην εκπαιδευτική κοινότητα για το πώς θα αντιμετωπιστεί για τρίτη χρονιά η μετάδοση της λοίμωξης covid-19», υπογραμμίζει προβληματισμένος ο κ. Μούσιος. Μάλιστα την ανησυχία την δικαιολόγησε λόγω αυξημένου ιικού φορτίου, αλλά και λόγω των μεταλλάξεων, όπως της «Δέλτα». Αυτομάτως, τόνισε, για άλλη μια φορά, τη σημασία της αυστηρότητας των υγειονομικών πρωτοκόλλων με σκοπό να μπορέσει να συνεχιστεί η δια ζώσης εκπαίδευση, και να μην οδηγηθούμε για ακόμη μια φορά στην εξ αποστάσεως.
«Θεωρώ ότι το να κλείσει ένα τμήμα με το 50+ 1 των νοσούντων μαθητών είναι αρκετά μεγάλο νούμερο με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα στις σχολικές μονάδες», δήλωσε ο κ. Μούσιος σχετικά με την αλλαγή του πρωτοκόλλου, ενώ ανέφερε και το παράδειγμα ότι σε μία τάξη με 22 μαθητές θα πρέπει να νοσήσουν οι 12 για να ακολουθήσει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Δεδομένης αυτής της αλλαγής, πιστεύει ότι ο αριθμός είναι μεγάλος και ότι θα δημιουργηθούν προβλήματα. Σχετικά με το υπόλοιπο πρωτόκολλο ανέφερε ότι παραμένει ίδιο με τις προηγούμενες χρονιές.
Ως πλεονέκτημα σχετικά με τα μέτρα κατά της πανδημίας ανέφερε και τον εμβολιασμό της εκπαιδευτικής πρωτοβάθμιας κοινότητας ο οποίος ανέρχεται στο 85%,όπως υποστηρίζει, κράτησε όμως επιφύλαξη για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς οι οποίοι ανέλαβαν υπηρεσία την 1η Σεπτεμβρίου.

18 εκπαιδευτικοί και 149 αναπληρωτές στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση στη Μαγνησία

Αναφορά έκανε όμως και στα αριθμητικά στοιχεία της Μαγνησίας σχετικά με τις προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι έχουν διοριστεί 18 εκπαιδευτικοί και 149 αναπληρωτές στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, και 50 εκπαιδευτικοί ως επιστημονικό προσωπικό. Δεν παρέλειψε επίσης να αναφέρει τα υπάρχοντα κενά, ενώ είπε πως αναμένεται και η δεύτερη φάση προσλήψεων, ώστε να αποτελούν έτοιμες σχολικές μονάδες στις 13 Σεπτεμβρίου που θα είναι και το επίσημο άνοιγμα των σχολείων. «Πρέπει να είμαστε όλοι εμβολιασμένοι στις εκπαιδευτικές δομές για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τη λοίμωξη», κατέληξε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail