Αγαπητέ κ. Μενέντεζ, με τη διζωνική τερατουργία η Κύπρος θα τουρκέψει…


 
«Η ΔΔΟ θα είναι η οριστική ταφόπλακα όχι μόνο της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά της Κύπρου και ιδιαίτερα του πολιτισμού και των ανθρώπων της. Ουδαμού στον κόσμο μια μειονότητα 18% του πληθυσμού έχει γίνει κάτοχος του 50% της κρατικής εξουσίας με όλες τις συνέπειες (εκ περιτροπής προεδρία κ.ά.). Διότι, εκτός άλλων, στηρίζεται στη ρατσιστική αρχή της φυλετικής και εθνικής διάκρισης»

Δεν υπάρχουν φιλέλληνες ή ανθέλληνες, όπως τους εκλαμβάνει η αντίληψη αρκετών Ελλήνων. Υπάρχουν μόνο εποχικοί φίλοι ή εχθροί. Στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής, τα σοβαρά κράτη έχουν δύο μεγάλους στόχους: Την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων τους,δι’ όλων των μέσων, και την υποστήριξη της ασφάλειάς τους. Όπως ο Λόρδος Πάλμερστον, κατ’ αποστροφήν του Θουκυδίδη, έχει διακηρύξει: «Τα έθνη δεν έχουν σταθερούς φίλους ή εχθρούς. Έχουν μόνο σταθερά συμφέροντα».

Από: savvasiacovides.com.cy - ΣΑΒΒΑΣ ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ

Η Κυπριακή Δημοκρατία την περ. Δευτέρα (30/8/2021), σε ειδική τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, διά του Προέδρου Αναστασιάδη, απένειμε τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Μακαρίου Γ΄, στον Αμερικανό Γερουσιαστή και Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ. Ήταν μια επιβαλλόμενη τιμή προς έναν πολιτικό, ο οποίος εργάζεται άοκνα για την ανάπτυξη των κυπρο-αμερικανικών σχέσεων και, κυρίως, για την επίλυση του Κυπριακού.

Οι θέσεις Μενέντεζ και οι σκληρές επικρίσεις του κατά της τουρκικής κατοχής και του σουλτάνου είναι περισσότερο ελληνικές από εκείνες πολιτικών στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έπλεξε το εγκώμιο του Αμερικανού Γερουσιαστή και τον ευχαρίστησε για όσα πράττει υπέρ της Κύπρου και ειδικά για την Αμμόχωστο. Από την πλευρά του, ο Μενέντεζ υπογράμμισε ότι είναι υπέρμαχος στην προώθηση των σχέσεων των ΗΠΑ με την Κύπρο και την Ελλάδα, και υπογράμμισε:

«Η δέσμευσή μου σε αυτήν τη σχέση, στην Κύπρο, είναι βαθιά, μακρόχρονη και θα υπάρχει όσο είμαι Γερουσιαστής. Ο στόχος μου είναι να δω και τον τελευταίο Τούρκο στρατιώτη να αποχωρεί από το νησί».

Ο Αμερικανός Γερουσιαστής υποστήριξε την, επιδιωκόμενη από την ελληνική πλευρά, λύση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας. Γιατί να μην το κάνει αφού είναι το απελπισμένο λάβαρο των Αναστασιάδη και ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ; Αν κάποιος ανέμενε ότι ο Μενέντεζ θα στήριζε άλλη λύση, είναι εκτός πραγματικότητας. Οι ξένοι και ο Μενέντεζ δεν μπορεί να είναι βασιλικότεροι των ηγετών μας.

Ο Αμερικανός Γερουσιαστής θα αγωνίζεται, είπε, μέχρι να δει «και τον τελευταίο Τούρκο στρατιώτη να αποχωρεί από το νησί». Θα απογοητευτεί! Η διζωνική τερατουργία, την οποία οι Ν. Αναστασιάδης, Αβ. Νεοφύτου, Στ. Στεφάνου και Ν. Παπαδόπουλος ηράσθησανεμμανώς, δεν θα εξαναγκάσει και τον τελευταίο Αττίλα να αποχωρήσει από το νησί. Αντίθετα! Ας ανατρέξουμε σε έναν βαθύτατο γνώστη και μελετητή της τουρκικής πολιτικής, τον καθηγητή Νεοκλή Σαρρή. Σε συνέντευξή του στην κυπριακή εφημερίδα, «Σημερινή», λίγο καιρό πριν φύγει εξαιτίας του καρκίνου (2011), ξεκαθάρισε:

«Η επιχειρούμενη λύση είναι χειρότερη της διχοτόμησης, γιατί ο μοιραίος εκτουρκισμός θα συμβεί επί ολόκληρης της Μεγαλονήσου, όπου ο δημογραφικός παράγοντας υπερακοντίζει τις σημερινές συνθήκες, κάτι που προβλέπει και ο (Νιχάτ)Ερίμ (στις γνωστές εκθέσεις του). Συνεπώς η ΔΔΟ μάλλον δεν αποτελεί επανένωση της Κύπρου αυτής καθαυτής, αλλά θα σημάνει την οιονεί Ένωση ολοκλήρου της Κύπρου με την Τουρκία, τη μετατροπή της Κύπρου σε ένα οικτρό προτεκτοράτο της Τουρκίας!».

Και πρόσθεσε κατηγορηματικά:

«Θα πρέπει να τονιστεί, όσο πιο εμφαντικά μπορεί, ότι η ΔΔΟ θα είναι η οριστική ταφόπλακα όχι μόνο της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά της Κύπρου και ιδιαίτερα του πολιτισμού και των ανθρώπων της. Ουδαμού στον κόσμο μια μειονότητα 18% του πληθυσμού έχει γίνει κάτοχος του 50% της κρατικής εξουσίας με όλες τις συνέπειες (εκ περιτροπής προεδρία κ.ά.). Διότι, εκτός άλλων, στηρίζεται στη ρατσιστική αρχή της φυλετικής και εθνικής διάκρισης.

»Και ενώ οι πρόσφυγες σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να επιστρέψουν -ακόμη και σ’ εκείνη την απίθανη των περιπτώσεων που θα τους επιτραπεί- εφ’ όσον η περιρρέουσα ατμόσφαιρα θα είναι εντελώς ξένη και το περιβάλλον όχι φιλικό, οι έποικοι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν, με αποτέλεσμα ένα πολύ μεγάλο τμήμα των γηγενών Τ/κ να εγκαθίσταται στον Νότο, μη μπορώντας και αυτοί να υποφέρουν την κατάσταση. Η Τουρκία, μετά την κυοφορούμενη λύση, θα είναι σε θέση να ελέγχει ολόκληρη τη Μεγαλόνησο.

»Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι με τη ΔΔΟ η Κύπρος θα μετατραπεί σε ελεεινό και οικτρό προτεκτοράτο της Τουρκίας, με συνέπεια, σε βάθος χρόνου της επόμενης τριακονταετίας, να εκτουρκιστεί και εξισλαμιστεί σε μέγιστο βαθμό, ενώ αριθμητικά θα υπάρχει αντιστροφή της σημερινής σχέσης των Ε/κ προς τους γνήσιους Τ/κ. Συνεπώς η ΔΔΟ για κάθε νουνεχή και σώφρονα και, προπαντός, σκεπτόμενο άνθρωπο είναι μια λύση πολύ πιο οδυνηρή και από αυτήν ακόμη τη Διχοτόμηση».

Η Κύπρος, διά της τουρκοδιζωνικής, θα μετατραπεί σε ένα ελεεινό, οικτρό προτεκτοράτο της Τουρκίας. Σε διάστημα λιγότερο των 20 χρόνων θα εκτουρκιστεί και θα εξισλαμιστεί. Ήδη αλλοιώνεται ο δημογραφικός χαρακτήρας της. Ακούει έστω και ένας από τους ανεπαρκείς ηγέτες αυτού του δύσμοιρου τόπου;

Αναστασιάδης, Νεοφύτου, Στεφάνου και Παπαδόπουλος έμειναν αγκιστρωμένοι στην τουρκοδιζωνική, επειδή η εκκωφαντική πολιτική ανεπάρκειά τους δεν τους επιτρέπει, πρώτον, να απορρίψουν, έστω και τώρα, την τουρκοδιζωνική και, δεύτερον, να χαράξουν μία νέα στρατηγική απελευθέρωσης, δι’ όλων των μέσων και με κάθε κόστος. Βολεύονται με την τουρκοδιζωνική. Και,βολευόμενοι, συνεργούν ανέμελα στην εκκόλαψη του εκτουρκισμού και εξισλαμισμού της Κύπρου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail