Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Εξαγγελίες και πόλωση, με στόχο κάλπες το 2022

Η νέα τακτική που εγκαινιάζεται στη Θεσσαλονίκη από τον πρωθυπουργό. Τον πρώτο σταθμό για κάλπες το2022, πιθανότατα την άνοιξη που εκτιμάται πως θα το επιτρέψει και η πανδημία, αποτελεί η εμφάνιση του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. 
 

Η φθορά που ήδη σημειώνεται για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό και οι εκρηκτικές συνέπειες της επερχόμενης ακρίβειας, ανεξαρτήτως των μέτρων που εξαγγέλλονται από τη ΔΕΘ, μαζί με την νέα επιδείνωση της πανδημίας, αναμένεται να οδηγήσουν την κυβέρνηση σε προσφυγή στις κάλπες, αν και στη συνέντευξη Τύπου την Κυριακή στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός αναμενόταν να διαψεύσει κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Οι εξαγγελίες από τη ΔΕΘ δημιουργούν ήδη ένα προεκλογικό κλίμα, με την κυβέρνηση να επιχειρεί να ανακόψει τη φθορά και να δημιουργήσει ελπίδες για το μέλλον, ενόψει ενός καυτού χειμώνα. Εάν, άλλωστε, η φθορά της κυβέρνησης δεν ανακοπεί, οι πρόωρες εκλογές θεωρούνται ακόμα πιο πιθανές, καθώς τυχόν καθυστέρηση μπορεί να οδηγήσει σε μη αναστρέψιμη κατάσταση.

Στην κατεύθυνση αυτή, με αφετηρία τη ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να πολώσει την κατάσταση με τον ΣΥΡΙΖΑ –κάτι που συμφέρει και την Κουμουνδούρου- ώστε να συσπειρώσει κατά το δυνατόν τη βάση του και να μειώσει τις διαρροές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο εξής, ο πρωθυπουργός θα αναλάβει ο ίδιος ακόμα ενεργότερο ρόλο στην πόλωση, ενώ εντείνονται οι πιέσεις προς τη δικαιοσύνη να επισπευστεί η ανάκριση στις παραπομπές Παπαγγελόπουλου και Παππά και να στηθούν ειδικά δικαστήρια. Το κύριο βάρος της πόλωσης, θα σηκώσουν συγκεκριμένοι υπουργοί και βουλευτές, καθώς και «πρόθυμα» μέσα ενημέρωσης που προ του 2019 έχουν τεθεί στη διάθεση της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας. Παράλληλα, ενδέχεται να επισπευστούν οι διαδικασίες για το μοίρασμα του πρώτου μέρους του Ταμείου Ανάκαμψης, ώστε να μην υπάρχουν τέτοιου είδους εκκρεμότητες ενόψει του ενδεχομένου πρόωρων εκλογών.

Επί όλων αυτών, όμως, θα επανέλθουμε μετά την ΔΕΘ, οπότε και θα είναι γνωστές και οι λεπτομέρειες από την τακτική του πρωθυπουργού, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και των μικρότερων κομμάτων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail