Ρώσος εμπειρογνώμονας: Γιατί επιμένει ο Ερντογάν στην αγορά δεύτερου συντάγματος S-400

«Η πρόθεση της Άγκυρας να αγοράσει το δεύτερο σύνταγμα S-400 εξηγείται από την επιθυμία να δείξει την ανεξαρτησία της στις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική», δήλωσε ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Σεργκέι Ντενισέντσεφ στην εφημερίδα VZGLYAD. 

Από: echedoros-a.gr

Ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε τα σχέδια της Τουρκίας να αγοράσει ένα δεύτερο σύνταγμα αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400 από τη Ρωσία.

«Με τη δήλωσή του, ο Ερντογάν επιδεικνύει πολιτικό πείσμα: όχι μόνο δεν σταματά τη συνεργασία για τους S-400, όπως του ζήτησαν οι ΗΠΑ, αλλά και την ενισχύει», δήλωσε ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Σεργκέι Ντενισέντσεφ.

Τα σχέδια της Άγκυρας για την αγορά του δεύτερου συντάγματος S-400 επηρεάστηκαν από έναν συνδυασμό παραγόντων. 

«Πρώτον, ο Ερντογάν επιδιώκει να αποδείξει την πολυδιάστατη φύση της Τουρκίας και να επικεντρωθεί σε περισσότερους από έναν εταίρους απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Δεύτερον, η Τουρκία έχει την ευκαιρία να μελετήσει και να εργαστεί με νέες στρατιωτικές τεχνολογίες », εξήγησε η πηγή.

«Επιπλέον, εκτός από το θέμα της τεχνολογίας και την επιθυμία να επιδείξει ανεξαρτησία, ο παράγοντας της τιμής έπαιξε επίσης ρόλο. Η αγορά του S-400 είναι φθηνότερη για τον τουρκικό προϋπολογισμό από ό, τι θα κοστίσει παρόμοια συνεργασία με τους Αμερικανούς», πρόσθεσε ο ειδικός.

«Ωστόσο, δύο συντάγματα S-400 δεν είναι τόσα πολλά για μια χώρα που βρίσκεται σε τόσο δύσκολη γεωπολιτική κατάσταση. Δεν μπορεί να ειπωθεί ότι η αγορά ενός δεύτερου συντάγματος θα αλλάξει ριζικά τις στρατιωτικές δυνατότητες της Άγκυρας. Οχι. Είναι περισσότερο πολιτικό ζήτημα », συμπλήρωσε ο Ντενισέτσεφ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail