Κίνα: Βάζει όριο μίας ώρας στα online video games για τους ανήλικους

photo: https://www.maxpixel.net/Videogame-Leisure-Controller-Gamer-Joystick-5677297
Οι κινεζικές αρχές μείωσαν τη διάρκεια του χρόνου που θα μπορούν να καταναλώνουν οι παίκτες κάτω των 18 ετών σε online video games σε μία ώρα παιχνιδιού και μόνο τις Παρασκευές, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, ως απάντηση στις αυξανομένες ανησυχίες για εθισμό των παιδιών στα παιχνίδια, όπως αναφέρουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Από: huffingtonpost.gr

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, η Εθνική Υπηρεσία Τύπου και Eκδόσεων αποφάσισε ότι οι ανήλικοι χρήστες θα μπορούν να παίζουν παιχνίδια μόνο από τις 8 το βράδυ έως τις 9 το βράδυ, τοπική ώρα.

Οι εταιρείες διαδικτυακών παιχνιδιών θα αποκλείονται από την παροχή υπηρεσιών παιχνιδιών σε ανηλίκους με οποιαδήποτε μορφή, εκτός αυτών των ωρών, και θα πρέπει να διασφαλίζουν ότι έχουν εφαρμόσει συστήματα επαλήθευσης πραγματικών ονομάτων, δήλωσε η ρυθμιστική αρχή, η οποία επιβλέπει την αγορά βιντεοπαιχνιδιών της χώρας.

Προηγουμένως, η Κίνα είχε περιορίσει το συνολικό χρονικό διάστημα που οι ανήλικοι μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε διαδικτυακά παιχνίδια σε τρεις ώρες στις διακοπές τους ή 1,5 ώρα τις άλλες ημέρες.

Οι νέοι κανόνες έρχονται εν μέσω μιας ευρείας καταστολής από το Πεκίνο κατά των τεχνολογικών κολοσσών της Κίνας, όπως η Alibaba Group και η Tencent Holdings, κάτι που προκαλεί ανησυχίες στους επενδυτές και αποτελεί πλήγμα στις κινεζικές μετοχές που διαπραγματεύονται στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Η Εθνική Διοίκηση Τύπου και Εκδόσεων ανέφερε επίσης στο πρακτορείο Xinhua, ότι θα αυξήσει τη συχνότητα και την ένταση των επιθεωρήσεων για τις εταιρείες παιχνιδιών στο διαδίκτυο ώστεα να διασφαλίσει ότι θέτουν χρονικά όρια και συστήματα κατά του εθισμού.

Πηγή: Guardian

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail