Σε κάποιες χώρες ξεκίνησαν να αποζημιώνουν εμβολιασμένους που υπέστησαν παρενέργειες – Η Ελλάδα θα πράξει το ίδιο;

Ορισμένες χώρες, όπως η Αυστραλία που βρίσκεται ακόμη σε lockdown και σκληρά περιοριστικά μέτρα, ανακοίνωσαν ότι πρέπει να υπάρξει μέριμνα και για τις παρενέργειες που είτε προκαλεί ο covid 19, είτε τα εμβόλια.

Από: bankingnews.gr

Μάλιστα η ισχύς του μέτρου θα είναι αναδρομική από τον Φεβρουάριο του 2021 και οι αποζημιώσεις για παρενέργειες που προκαλούν τα εμβόλια θα κυμαίνονται στα 5.000 δολάρια αλλά μπορεί να είναι και περισσότερα με βάση το είδος της παρενέργειας.

Η Αυστραλία μια από τις λίγες χώρες διεθνώς που συνεχίζει να έχει σκληρό lockdown… ανακοίνωσε ένα μέτρο το οποίο αποτελεί σωστή απόφαση καθώς η σύστημα υγείας και ο κράτος καλύπτει όλα τα ενδεχόμενα.

Στην Ελλάδα, θα υπάρξει τέτοιος μηχανισμός προστασίας ανθρώπων που υπέστησαν παρενέργειες από τα εμβόλια; 

Άνθρωποι αποδεδειγμένα έχουν πεθάνει ή υποστεί παρενέργειες πιο μόνιμες και προφανώς δεν αναφερόμαστε στις ήπιες ή τις παροδικές. 

Το κράτος ως ευνομούμενη πολιτεία θα αναγνωρίσει όλες τις πτυχές και θα πάρει μέτρα, προστατεύοντας και αυτή την μερίδα πολιτών, ώστε να αισθανθεί η κοινωνία ότι υπάρχει δικαιοσύνη ή θα κωφεύει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα;
Θα πάρει μια τέτοια σοβαρή πρωτοβουλία που δείχνει ότι το κράτος μεριμνά για όλους ή θα λειτουργεί όπως την αρμόδια παιδιατρική υπηρεσία που ανέφερε... οι γιατροί όταν ερωτούνται για τα εμβόλια να μην αναφέρουν παρενέργειες αλλά τα οφέλη των εμβολίων;
Μια τέτοια απόφαση από την ελληνική κυβέρνηση θα αντιμετωπιστεί θετικά από την κοινωνία γιατί θα δείξει ότι μεριμνά για όλους τους πολίτες.

Τι συμβαίνει στην Αυστραλία;

Οι Αυστραλοί που υποφέρουν από μια σοβαρή παρενέργεια από είτε από τον covid 19, είτε από εμβολιασμό θα έχουν πρόσβαση σε ένα μηχανισμό αποζημίωσης.
Επίσης οι επαγγελματίες υγείας που χορηγούν δόσεις εμβολίων θα έχουν επίσης νομική προστασία σύμφωνα με το πρόσφατα ανακοινωθέν Πρόγραμμα αξίωσης Εμβολίου COVID-19.
Παντού στον κόσμο όσοι εμπλέκονται με τα εμβόλια ζητούν νομική ασυλία… δεν είναι παράξενο για τα ασφαλή εμβόλια;
Όπως έχει τονιστεί ο εμβολιασμός πρέπει να είναι μια προαιρετική διαδικασία και όποιος αποφασίσει να εμβολιαστεί ή να μην εμβολιαστεί θα έχει κάνει το σωστό άπαξ και είναι προσωπική επιλογή.
Το Royal Australian College of General Practitioners (RACGP) και η Australian Retail Association, μεταξύ άλλων, χαιρέτισαν τις διατάξεις.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Greg Hunt λέει ότι το σύστημα θα παρέχει «μια απλή και γρήγορη διοικητική διαδικασία αποζημίωσης» και θα ξεκινάει από τον Φεβρουάριο του 2021.

«Παρενέργειες ή ανεπιθύμητες ενέργειες από τους εμβολιασμούς COVID-19 μπορεί να εμφανιστούν, αλλά οι περισσότερες είναι ήπιες και δεν διαρκούν περισσότερο από μερικές ημέρες.
Ωστόσο οι σοβαρές και απειλητικές για τη ζωή παρενέργειες είναι πολύ σπάνιες, αλλά είναι σημαντικό να παρέχουμε ένα δίχτυ ασφαλείας για να υποστηρίξουμε αυτούς που επηρεάζονται» τόνισε ο Υπουργός Υγείας.
Μάλιστα από τις 6 Σεπτεμβρίου οι αυστραλοί θα μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα αποζημιώσεων από εμβολιασμούς που προκάλεσαν παρενέργειες.

Οι αποζημιώσεις

Όσοι αποδείξουν ότι το εμβόλιο τους προκάλεσε παρενέργεια σοβαρή θα λάβουν αποζημίωση άνω των 5.000 δολαρίων και θα είναι κλιμακωτή αποζημίωση με βάση το είδος των παρενεργειών, μπορεί δηλαδή να δοθούν και πάνω από 5.000 δολάρια ανά περίπτωση.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Αυστραλίας θα παρέχουν καθοδήγηση για τις αναγνωρισμένες ανεπιθύμητες ενέργειες ως μέρος του προγράμματος»
«Οι αξιώσεις θα αξιολογηθούν από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες και η αποζημίωση θα καταβληθεί με βάση τις αποφάσεις της επιτροπής».

Η εναλλακτική λύση

Η πρόεδρος της επιτροπής RACG, Karen Price, δήλωσε ότι το πρόγραμμα θα παρέχει μια εναλλακτική λύση στους ασθενείς σε περίπλοκες νομικές διαδικασίες.
Επίσης θα παρέχει προστασία στους γιατρούς που εργάζονται σκληρά στην πρώτη γραμμή της διάθεσης των εμβολίων».
Το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού έχει ξεπεράσει τις 18,7 εκατομμύρια δόσεις, με σχεδόν το 62% ηλικίας άνω των 70 ετών, σχεδόν 50% άνω των 50 ετών και 33,71% όλων των άνω των 16 ετών να είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
Ο επικεφαλής ιατρικός διευθυντής Paul Kelly λέει ότι «η ασθένεια που προκαλεί ο covid 19 στα παιδιά είναι πολύ λιγότερο σοβαρή από ότι στους ενήλικες», αν και περισσότερα παιδιά μολύνονται στις φοιτητικές εστίες π.χ. δεν νοσούν και η θνητότητα είναι εντυπωσιακά χαμηλή.

Τι αναφέρει το Doherty Institute

Το Doherty Institute, το οποίο υποστηρίζει την απόσυρση των μέτρων του lockdown όταν ο εμβολιασμός φθάσει στο 70% με 80% ανεξαρτήτως εάν θα υπάρξει αύξηση κρουσμάτων.
Τα tests πρέπει να εντατικοποιηθούν, η απομόνωση όσοι είναι θετικοί και ορισμένα μέτρα τα οποία πρέπει να διατηρηθούν… ώστε να διασφαλιστεί ότι η Αυστραλία θα ξεπεράσει τον covid 19.
Η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία έφθασαν στο σημείο ακόμη και για ελάχιστα κρούσματα να επιβάλλουν καθολικά lockdown… οι σκληρές καραντίνες… δεν είναι ο σωστός τρόπος για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail